Schoolreis naar het Spoorwegmuseum

Utrecht, Utrecht Routebeschrijving


Slide 1 - het Spoorwegmuseum
Slide 2 - het Spoorwegmuseum
Slide 3 - het Spoorwegmuseum
Spoorwegmuseum educatie
Spoorwegmuseum Kinderen rennend over het perron
Spoorwegmuseum houten treintjes
Spoorwegmuseum kinderen in de trein

Spoorwegmuseum: leuk èn leerzaam!


Dat het Spoorwegmuseum leuk is om te bezoeken weten veel kinderen al. Attracties zoals de Vuurproef en de dark ride van Stalen Monsters zijn erg populair, zowel met een schoolreisje als een educatief uitje. Extra leuk in het museum is het Techlab. Een plek om op een leuke, speelse en interactieve manier alles te leren over de techniek achter treinen.

Het educatieve uitgangspunt van het Spoorwegmuseum is simpel: educatie en beleving gaan hand in hand. Zo dalen de kinderen af in een Engelse kolenmijn en maken ze kennis met De Arend, de eerste trein van Nederland. Ze reizen mee met de luxe Oriënt Express in onze theatervoorstelling en suizen langs en onder enorme locomotieven in Stalen Monsters. In de spectaculaire attractie De Vuurproef maken ze mee hoe het is om zelf een locomotief te besturen.

Hoe leer je kinderen op een leuke manier iets over techniek? Dat is de vraag waar veel scholen mee kampen, en een vraag die het Spoorwegmuseum zichzelf ook stelde. Daarom wordt nu in het Techlab op een speelse en interactieve manier de techniek achter de trein uitgelegd. Door het doen van allerlei proefjes ontdek je de werking van de trein. Het Techlab kan zowel individueel als met groepen bezocht worden. De educatieve website www.techlabindeklas.nl biedt tevens tools voor een leuke, leerzame en passende techniekles voor het basisonderwijs.

Meer informatie of reserveren: Kijk op onze website.

Contactgegevens
Adres
Maliebaanstation
3581 XW Utrecht
Utrecht, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)30 230 62 83

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!