Een welverdiende zomervakantie! Eventjes geen schoolreisjes, schoolkampen en excursies

Apeldoorn, 4 juli 2023

Zomervakantie! Even geen schoolreisjes, schoolkampen, excursies en klassenuitjes


De meeste scholen hebben ook dit jaar de allerleukste schooldag van het jaar ‘gevierd’. Vanaf maart/april ging het seizoen al helemaal los. Dat blijkt uit onze gesprekken met de schoolreisorganisaties en uit de gedeelde belevingen op de social media. De één heeft een schoolreis naar een pretpark georganiseerd, de ander een excursie naar een dierentuin, museum of een sportief klassenuitje naar een klimpark.

Dikke complimenten voor de schoolreiscommissies en voor alle touringcarbedrijven, zowel in Nederland als ook in België. Vanwege het tekort aan buschauffeurs was het ook dit jaar een flinke uitdaging en gepuzzel om de planning van chauffeurs rond te krijgen. Voor sommige scholen was -vanwege lagere inkomsten vanuit de vrijwillige ouderbijdrage- het verkrijgen van het benodigde schoolreisbudget een uitdaging, maar gelukkig werden een behoorlijk aantal scholen door de gemeente financieel ondersteund. Hier komen wij in het nieuwe schooljaar op terug.

Voor nu -althans vanaf vrijdagmiddag voor regio Midden Nederland- zomervakantie. Even geen schoolreisjes, excursies, schoolkampen of andere klassenuitjes…

Wij wensen iedereen alvast een fijne zomervakantie toe en zijn jullie vanaf het begin van het nieuwe schooljaar natuurlijk weer graag van dienst!

Zomerse groet,
Brian, Jeroen, Simon, Willem, Brigitte en Tonny-ElisabethNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!