Plaswijckpark is duurzamer dan ooit

Rotterdam, 25 april 2019

Plaswijckpark is duurzamer dan ooit!

Groene stroom en gescheiden afval


In het Rotterdamse schoolreisbestemming Plaswijckpark staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In dit schoolreisseizoen ga je dit zien als je het park met je klas bezoekt. Zo maak je met jouw groep een rit in een volledig elektrische trein en wordt er bewust afval gescheiden in het park via een hier speciaal voor ontworpen afvalscheidingsstation.

Plaswijckpark heeft de afgelopen periode niet stilgezeten. Vorig jaar maakten zij tijdens hun 95-jarig bestaan de belofte om te streven naar duurzaamheid en dit hebben zij met beide handen aangepakt. Zo zijn zij een partnerschap met Greenchoice aangegaan en heeft de Plaswijckpark kinderraad het hoofd gebogen over duurzame omgang met afval.

Een elektrische boemeltrein
Greenchoice, de nieuwe partner van Plaswijckpark, zal de komende 3 jaar groene stroom leveren. Dit partnerschap is bezegeld met de ingebruikname van een gloednieuwe elektrische trein. De dieseltrein die voorheen rondreed is met pensioen. De prachtige nieuwe trein heeft 4 wagons en is geschikt voor rolstoelen. Iedereen kan mee een rit maken. Te zijner tijd zal de trein op zelf opgewekte stroom gaan rijden via zonnepanelen die op het park geplaatst gaan worden.

Afval scheiden
Plaswijckpark verwelkomt duizenden (schoolreis)bezoekers per jaar. Dat levert behoorlijk veel afval op. Tel daar alle dieren, het parkonderhoud en de bedrijfsvoering bij op en je hebt bergen afval. Omdat het park een maatschappelijke en educatieve rol vervult is besloten hier iets mee te doen. De Plaswijckpark kinderraad heeft zich over het ‘afvalprobleem’ gebogen. Na veelvuldig testen, brainstormen en een flinke portie toekomstkijken is er een bijzonder afvalscheidingsstation ontwikkelt. Het station biedt ruimte voor papier, blik, petflessen, gft, drinkpakjes en (koffie)bekers en is speciaal ontworpen om kinderen te leren over het belang van afvalscheiding. Het eerste prototype is onlangs geplaatst en is op 3 april vol trots gepresenteerd tijdens de officiële seizoensopening. Plaswijckpark is hiermee het eerste familiepark wat afvalscheiding op deze schaal aanpakt!

Wil je meer weten over Plaswijckpark? www.schoolreis.nl/familiepark-plaswijckpark en/of pagina 117 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2019).

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!