Winactie Ouwehands Dierenpark en Jane Goodall Instituut, het dierenpark opent namelijk een nieuw Bonobo verblijf

Rhenen, 29 september 2020


Ouwehands Dierenpark opent dit najaar een nieuw Bonobo verblijf


Dit najaar komen er bonobo's naar Ouwehands Dierenpark en wordt een gloednieuw verblijf geopend. De opening stond gepland in mei 2020, maar het jaar liep anders. Inmiddels is de bouw weer in volle gang.

Het nieuwe bonoboverblijf, genaamd ‘Salonga, Rijk van de bonobo’s’, biedt vanaf het najaar ruimte aan negen bonobo’s, waarvan zes volwassen dieren en drie jongen. Het 450m2 grote binnenverblijf komt vol te staan met klimtoestellen. De bonobo houdt niet van kou en nattigheid. Daarom krijgen de dieren ruime binnenverblijven. De bezoeker kijkt via ramen de diepte van het binnenverblijf in óf staat oog in oog met de bonobo.

Aan het buitenverblijf wordt nog hard gewerkt. De rotsachtige muren staan al om het verblijf heen. Bij mooi weer zijn de bonobo’s vaak buiten te vinden tussen de bomen, rotsen en waterstroompjes. Het buitenverblijf heeft een oppervlakte van 3300m2, exclusief de gracht. De gracht is 7 meter breed. Een bonobo kan niet zwemmen. De afscheiding van bezoekers door middel van water is daardoor een veilige en natuurlijke optie. 

Opening
Begin 2020 stond de opening op 13 mei gepland met niemand minder dan dr. Jane Goodall. Door het coronavirus is de situatie veranderd. Jane Goodall reist voorlopig niet en zal daarom ook niet bij de opening aanwezig zijn in het najaar van 2020.


Winactie Ouwehands Dierenpark en Jane Goodall Instituut


Winactie voor basisscholen
Ouwehands Dierenpark en Jane Goodall Instituut hebben samen een winactie voor bassischolen opgezet . Via een lesbrief kunnen klassen aan de slag met het Roots & Shoots programma van dr. Jane Goodall. Zitten jouw leerlingen in groep 6, 7 of 8? Ga dan aan de slag met de lesbrief, laat ze bedenken hoe zij de wereld voor mens, dier en natuur op een positieve manier kunnen veranderen.

De prijs?
Win voor jouw hele klas toegang tot Ouwehands Dierenpark om het bonoboverblijf met de bonobo's te bewonderen (inclusief vervoer)! Ook ontvang je een presentje mét persoonlijke boodschap aan de klas van niemand minder dan dr. Jane Goodall zelf!

Meer informatie vind je op www.schoolreis.nl/ouwehands. Ouwehands Dierenpark staat op pagina 76 en 77 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2020).


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!