Pandasia in Ouwehands Dierenpark verkozen tot mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld

Rhenen, 18 september 2018


Pandasia in Ouwehands Dierenpark mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld


Tijdens de Giant Panda Global Awards is het reuzenpandaverblijf Pandasia afgelopen voorjaar uitgeroepen tot mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld. Van 20 december 2017 tot 21 januari 2018 konden Panda-fans van over de hele wereld stemmen. Met een ruime meerderheid van de 300.000 stemmen eindigde Ouwehands Dierenpark als eerste. De 2e en 3e  prijs in deze categorie ging naar ZooParc de Beauval en Zoo Berlin. In de categorie mooiste reuzenpandaverblijf waren wereldwijd 10 dierenparken genomineerd.

Pandasia, stap tijdens jouw schoolreis in de wereld van de reuzenpanda!
Uniek in Nederland. Bewonder de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark. Betreed met je leerlingen de mystieke wereld van Pandasia en ervaar de Chinese sfeer. Ontmoet de reuzenpanda’s en vervolg je reis door Pandasia, dat in traditioneel Chinese stijl is gebouwd. Leer hier met de kinderen meer over de unieke reuzenpanda en de andere Aziatische diersoorten als de koeskoes, kleine panda en muntjak.


Pandasia: onderdeel van groter Aziatisch leefgebied

Het verblijf van de reuzenpanda’s maakt onderdeel uit van een groter Aziatisch leefgebied ‘Pandasia’, dat onderdak biedt aan verschillende Aziatische diersoorten zoals kleine panda’s en muntjaks. De grootte van het gehele gebied is circa 9.000 m² waarvan 3.400 m² is bestemd voor het reuzenpandaverblijf. Het verblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje, meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag, een veterinaire en een verzorgersruimte. Daarnaast maken een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een Pandashop het project compleet.

Traditioneel Chinees vakmanschap
Pandasia is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Het project bestaat uit twee schitterende Chinese gebouwen die door een houten brug met elkaar zijn verbonden. De dak- en gevelconstructies zijn in China op traditionele wijze gemaakt en hebben een passende authentieke kleurstelling gekregen. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel.

Wist je dat
- de reuzenpanda in het wild alleen nog in drie provincies in China (Gansu, Shaanxi, Sichuan) voorkomt?
- er nog 1.864 reuzenpanda’s in China in het wild leven?
- de reuzenpanda een zesde ‘vinger’ aan zijn voorpoot heeft?
- dat heel handig is voor het vastpakken van bamboe?
- dat reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya dagelijks bijna 50 kg bamboe krijgen?

Kijk op www.schoolreis.nl/ouwehands-dierenpark of op pagina 86 en 87 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2018) voor meer informatie over Pandasia en een avontuurlijke schoolreis naar Ouwehands Dierenpark Rhenen.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!