Nieuw op Historyland: een gigantische achterpoot van een dinosaurus

Hellevoetsluis, 14 maart 2019


Nieuw op Historyland: een gigantische achterpoot van een dinosaurus


Historyland voegt een echte achterpoot en een afgietsel van de schedel van een dinosaurus toe aan haar collectie. De botten dateren uit het Jura tijdperk, zo’n 156 miljoen jaar terug en zijn gevonden in Wyoming in de Verenigde Staten.

De botten zijn afkomstig van de Camarasaurus grandis, een plantenetende dinosaurus. Het gaat om de linkerachterpoot van de dino en alleen het dijbeen alleen al heeft een gewicht van 42 kg. De Camarasaurus werd vijftien tot twintig meter lang. Eerder verwelkomde Historyland een indrukwekkend dino-skelet in het museum. De zogenoemde Psittacosaurus mongoliensis Osborn. Het skelet is compleet en heeft een lengte van 1,40 m en is 60 cm hoog. De dinosaurus-bottenverzameling van Historyland wordt steeds uitgebreider, naast o.a. de complete mammoetfamilie die te zien is in de tentoonstelling ‘de mammoetsteppe’.

Historyland biedt een ware reis door de tijd, waar educatie en recreatie hand in hand gaan. Miljoenen jaren terug, naar de tijd van de gigantische dino’s. Of iets recenter naar de tijd van de twee wereldoorlogen. In het binnen gedeelte bewonder je de prehistorische fossielen en replica’s van uitgestorven dieren en kun je indrukwekkende materialen bekijken uit verschillende oorlogen. Buiten gaat het avontuur verder op het oorlogsveld en mag je zelf op zoek naar fossielen of goud.

Ook de spannende Historygolf geeft een lesje geschiedenis. Zo moet je Napoleon zien te verslaan, maar maak je ook een uitstapje naar het Mexicaanse Chichén Itzá. Met een landingsvoertuig of vissersboot in de vorm van een trekschuit probeer je de overkant van het water te bereiken, waar de volgende hole alweer op je wacht. Spelenderwijs leren is het credo in het themapark in Hellevoetsluis.

Meer informatie over Historyland lees je via www.schoolreis.nl/historyland en op pagina 118 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2019).
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!