Nieuw! 'Circle of life' in het Museum Romeinse Katakomben

Valkenburg, 26 maart 2019


Beleef het verborgen Rome in een ondergronds labyrint


Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een fascinerende en onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen reis je samen met je klas terug in de tijd, naar het Rome van de derde en vierde eeuw. Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. De rijk versierde crypten zijn overweldigend mooi. De fresco’s openbaren bijzondere verhalen, oude rituelen, en verrassende scènes uit het dagelijkse leven. Het museum is in 1910 opgericht door Jan Diepen, zoon van een rijke textielindustrieel, in samenwerking met de beroemde architect Pierre Cuypers.

Nieuw! 'Circle of life'
‘Circle of life’ is een spannende ondergrondse beleving voor schoolgroepen en gezinnen. De spelers moeten met behulp van aanwijzingen & tips een aantal vragen beantwoorden, raadsels oplossen en uitdagende opdrachten uitvoeren. Ieder goed antwoord brengt de spelers dieper in het labyrint, waar ze uiteindelijk een verborgen ondergrondse levensbron -omgeven door prachtige fresco’s- moeten zien te vinden. Ga jij de uitdaging aan?

Ben je docent en wil je deze interactieve en leerzame beleving boeken bij wijze van een schoolexcursie? Kijk dan op www.schoolreis.nl/museum-romeinse-katakomben en/of op pagina 82 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2019). Foto: ©museumromeinsekatakomben & ©joepdeumesfotografie.
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!