Indoor attractie Waterwolf in Madurodam geopend

Den Haag, 16 oktober 2018

Nieuwste indoor attractie in Madurodam 'de Waterwolf' is nu open


Onlangs is de nieuwste indoor attractie Waterwolf in Madurodam geopend. Afgelopen mei maakte de Haagse schoolreisbestemming de naam van de nieuwe en vijfde indoor attractie bekend. De Waterwolf is een verwijzing naar de angstaanjagende bijnaam van het immense Haarlemmermeer, dat tussen de 15e en 19e eeuw stukken land wegsloeg en omliggende steden bedreigde. Met deze nieuwe attractie beleven schoolreisbezoekers hoe de Nederlanders de verwoestende Waterwolf overwonnen en met ’s werelds grootste stoommachine van water land maakten.

De attractie is een verhaal over Hollandse daadkracht, over landwinning in de 19e eeuw, en hoe gemalen ons land tot op de dag van vandaag droog weten te houden. In het levensgrote Cruquius gemaal gaan bezoekers terug in de tijd dat ons land nog een gatenkaas van binnenmeren en rivieren was. Vanaf de 16e eeuw legden de Nederlanders deze meren één voor één droog met molens, maar het woeste Haarlemmermeer leek eeuwenlang onmogelijk.


Versla de Waterwolf
Tot een stormachtige Kerstavond in 1836: hét moment in onze geschiedenis waarop de Nederlanders hun innovatieve kracht lieten zien en besloten ’s werelds grootste stoommachine te bouwen voor de droogmaking van dit verwoestende meer. Met vereende krachten moeten scholieren, evt. samen met de begeleiders, in de attractie ’s werelds grootste stoommachine in gang zetten. Het gemaal treedt langzaam in werking, de balansarmen beginnen te bewegen, ketels ontvlammen in vuur, stoom ontsnapt en het gemaal in Madurodam trilt op haar grondvesten… Zal het je lukken om de Waterwolf te temmen?

Voor een leuk, interactief en leerzaam dagje uit met de klas naar Madurodam kijk je op www.schoolreis.nl/madurodam of op pagina 53 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2018).

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!