Uniek lespakket over watergeschiedenis

Amsterdam, 1 november 2018

Uniek lespakket over de Nederlandse watergeschiedenis


Neem een duik in de rijke waterhistorie van Nederland met het gratis lespakket This is Holland in de Klas. Ontdek samen met jouw leerlingen wat een klepduiker is, hoe de molengangen ontstonden en welke maatregelen Nederland invoerde om het land voorgoed tegen het water te beschermen.

Stichting This is Holland Educatie ontwikkelde een uniek lespakket vanuit de wens leerlingen kennis bij te brengen over de bijzondere watergeschiedenis van Nederland. Spraakmakende periodes uit de Nederlandse watergeschiedenis worden uitgelicht in meerdere themalessen. Met uniek beeldmateriaal, videoclips en werkbladen worden de leerlingen actief gestimuleerd na te denken over diverse vraagstukken. Ze gaan klassikaal, zelfstandig of in kleine groepjes aan de slag met de thema’s en vergaren op speelse wijze veel kennis over de watergeschiedenis. Elke themales speelt in op de actualiteit en de leerlingen leren in vier lessen alle bijzondere en vooral leuke feiten over ons bijzondere land.

De themalessen kunnen zowel afzonderlijk als in zijn geheel toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan een projectweek of de inzet van een les als verdieping op een bestaande methodes. Het lesmateriaal sluit inhoudelijk aan op vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuureducatie en is ontwikkeld voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Ben jij er klaar voor om samen met je leerlingen alles te leren over het bijzondere land en de watergeschiedenis?

Link: www.thisishollandindeklas.com

THIS IS HOLLAND – The Ultimate 5D Flight Experience vormde een unieke aanleiding voor de ontwikkeling van het landelijk educatief lesmateriaal. Deze unieke attractie in Amsterdam neemt je in vogelvlucht mee door en over Nederland. Een unieke maar vooral bijzondere beleving voor de hele klas! Meer informatie is te vinden op www.schoolreis.nl/this-is-holland en op pagina 32 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2018).Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!