Onvergetelijk ritje op een iconische Witte Fiets in het Nationale Park De Hoge Veluwe

Hoenderloo, 7 mei 2024


Onvergetelijk ritje op een iconische Witte Fiets


Waar in Nederland vind je 2.000 fietsen, die niet op slot staan en die je zomaar mag pakken om een stukje te rijden door de natuur? In Het Nationale Park De Hoge Veluwe natuurlijk! Misschien ben jij één van die honderdduizenden mensen die sinds 1974 een onvergetelijk ritje gemaakt heeft op deze iconische fietsen.

Gun ook jouw leerlingen deze unieke ervaring. Stap op en kies een mooie route uit: van het Kröller-Müller Museum vol moderne kunst, tot het honderd jaar oude Jachthuis Sint Hubertus. En van het Museonder -een museum over de wereld onder je voeten- naar een avontuurlijke expeditie met de boswachter.

50 jaar een icoon van De Hoge Veluwe
Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Witte Fiets zijn intrede deed in het Park. Reden genoeg voor deze ‘natuurlijke’ schoolreisbestemming om eens stil te staan bij de geschiedenis van een fenomeen dat aanvankelijk hier en daar met gefronste wenkbrauwen werd begroet, maar dat al snel uitgroeide tot een icoon van het Park. Via www.hogeveluwe.nl/nl/nieuws/2024-05-03-de-witte-fiets-al-50-jaar-een-icoon-van-de-hoge-veluwe lees je meer over hoe het begon en hoe de Witte Fiets een icoon van De Hoge Veluwe werd.

Jaarlijks bezoeken tienduizenden leerlingen De Hoge Veluwe. Zo maken steeds meer kinderen kennis met de Witte Fietsen. Wist je dat je ook gratis gebruik kunt maken van Witte Rolstoelen? En als het sneeuwt zijn er in dit Nationale Park zelfs witte sleeën te leen.

Gun je jouw leerlingen deze unieke ervaring of een gratis avontuur in de natuur? Kijk dan voor meer info op www.schoolreis.nl/educatie/het-nationale-park-de-hoge-veluwe of op pagina 94 van het Nationaal Schoolreis Magazine, editienr. 64 (voorjaar 2024).

  

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!