Welke Haagse gebouwen komen in Legoland Scheveningen

Den Haag, 20 juni 2019

Welke Haagse gebouwen moeten worden nagemaakt en krijgen een plekje in Miniland, de binnenattractie van Legoland Scheveningen?


Met de onthulling van de maquette van het Mauritshuis (zie foto), zijn de verkiezingen voor Miniland geopend. Het is nu mogelijk om te stemmen op iconische Haagse gebouwen die gebouwd worden in het MINILAND van LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. MINILAND is met de iconische gebouwen een interactieve weergave van Scheveningen en Den Haag. De ‘Meester Model Bouwers’ gaan aan de slag met de bouw van de gebouwen met de meeste stemmen van het publiek. Afhankelijk van de afmeting en complexiteit kan het maken van één gebouw maanden duren en worden er duizenden LEGO® steentjes gebruikt. In MINILAND worden minimaal 1 miljoen steentjes verwerkt. Op woensdag 10 juli worden de winnende gebouwen bekend gemaakt. Voor meer informatie en stemmen: www.legolanddiscoverycentre.nl/miniland

Weerspiegeling van de stad
Het MINILAND van LEGOLAND® Discovery Centre is één van de hoogtepunten van de overdekte binnenattractie. Cluster General Manager Boet Hensen is blij met de start: ‘Vanaf nu is het mogelijk om te stemmen op de favoriete gebouwen uit Den Haag en Scheveningen. Bij ons staat regionaal samenwerken hoog op de agenda. Ik ben dan ook trots dat iedereen nu kan meebepalen over de inhoud van MINILAND. Op woensdag 10 juli worden de winnende gebouwen bekend gemaakt zodat de professionele ‘Meester Model Bouwers’ genoeg tijd hebben om ze na te bouwen. Er gaat met enorm veel zorg gemiddeld 6.800 manuur in het bouwen van MINILAND. Dit wordt zeker een hoogtepunt van LEGOLAND® Discovery Centre. Straks kunnen ook de allerkleinsten Den Haag en Scheveningen op een interactieve wijze beter leren kennen.’

Naar verwachting zal het nieuwe Legoland in Scheveningen in het voorjaar van 2020 zijn deuren openen. De overdekte binnenattractie is gebaseerd op het iconische LEGO® steentje. Het concept is bedacht en ontworpen vanuit de belevingswereld van een kind en biedt een unieke en speciale plek voor 2 tot 3 uur interactief vermaak voor kinderen en hun schoolvriendjes in de leeftijd van 3 tot 10 jaar. De nieuwe attractie heeft gethematiseerde LEGO® speelzones, een creatief LEGO® bouw- en test gebied, een gethematiseerde LEGO® ‘attractierit’, een 4D-bioscoop en een MINILAND.

(Foto: Het Mauritshuis is al gebouwd (voorzijde Mauritshuis). Het gebouw bestaat uit 20.535 LEGO® steentjes en weegt in totaal 33,2 kg ©Ronald Speijer)
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!