Column: Twee dagen op kamp met 150 kinderen, hoe doe je dat?

Huissen, 10 februari 2015

Twee dagen op kamp met 150 kinderen van de groepen 1 tot en met 4, hoe doe je dat?


Je begint met het huren van een geweldige locatie, dit is ook dit jaar weer de Haverkamp in Hengelo (Gelderland). Omdat we hier al zoveel jaar komen, kennen de ouders deze fijne locatie en geven ze zich massaal op om te helpen. De keukenploeg is meestal het eerst compleet, omdat het gewoon fijn en goed werken is in de grote keuken. De twee grote slaapzalen zijn fijn voor de kleintjes en de grotere kinderen vinden het superspannend om met een klein groepje in een eigen slaapkamer te mogen liggen. En wat ziet alles er altijd schoon uit!

Buiten bij de Haverkamp is het heerlijk en veilig. De kinderen hebben er alle vrijheid, ze kunnen lekker ravotten op het grote veld, voetballen of even de stallen in om de koeien, kalfjes en paarden te aaien. Van de boer en boerin mag eigenlijk alles. We worden altijd zeer gastvrij ontvangen. De kinderen hebben aan het Ridderkamp dit jaar weer mooie herinneringen overgehouden. In het bos vlakbij werden de ridderspelen gespeeld op de zandvlakte. 's Avonds hadden we een kampvuur bij het kamphuis. Ouders en kinderen genoten weer met volle teugen. Tot slot was er natuurlijk het grote riddertoneelstuk dat werd opgevoerd door ouders.

Vorig jaar hadden we veel regen, maar door de ruimte in de accommodatie konden wij onze activiteiten gewoon voortzetten. Het kamp was weer een groot succes! En volgend jaar… weer een kamp bij groepsaccommodatie de Haverkamp.

Met vriendelijke groet,

Mariët Berkhuizen (kampleidster groep 1 tot en met 4)
IKC ‘t Holthuus in Huissen

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!