Eerste fase uitbreiding Hunebedcentrum

Borger, 29 mei 2018

Aankomende vrijdag opent het Hunebedcentrum in Borger een spiksplinternieuw entreegebouw compleet met museumwinkel, nieuwe balies, een nieuwe verbinding met het Oertijdpark en een nieuwe entree. De opening is de eerste fase in een complete herinrichting van het museum, die eind 2018 gereed zal zijn. Gedeputeerde Cees Bijl en wethouder Cultuur Albert Trip van gemeente Borger-Odoorn verrichten de openingshandeling.

De uitbreiding van het Hunebedcentrum is de eerste fase op weg naar een toekomstbestendig museum, dat een unieke positie inneemt in het nationale en internationale museumbestel. De combinatie van museum, kenniscentrum, openluchtpark, het grootste hunebed van ons land en de keientuin vormt het ‘unique selling point’ van het museum in dé oerprovincie van Nederland.

Directeur Hein Klompmaker is zeer in zijn nopjes met de uitbreiding. ’We sluiten een periode van bouwen en relatieve overlast voor bezoekers af en verheugen ons zeer over het resultaat. Het leuke van dit werk is dat je heel concreet kunt laten zien, wat er met de bijdrage van Provincie Drenthe, de gemeente en de fondsen is gerealiseerd. Van een kladschetsje anderhalf jaar geleden tot het fantastische gebouw nu, is een verbluffende ontwikkeling’.

Meer weten over een keigave schoolreis, programma en/of lesmateriaal van het Hunebedcentrum? Kijk dan voor de contactgegevens op pagina 175 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2018).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!