Een gratis oriëntatiebezoek via het Nationaal schoolreis Magazine is ideaal voor een leerkracht!

Rijswijk, 13 oktober 2015

“Madurodam is echt mooi vernieuwd met leuke interactieve spellen”

Leerkracht Josje Born uit Rijswijk heeft gebruik gemaakt van de viewticketactie van het Nationaal Schoolreis Magazine. Met een viewticket kan een leerkracht geheel vrijblijvend een indruk krijgen van een bepaalde schoolreisbestemming. Deze viewticket-actie is tot stand is gekomen in samenwerking met een heleboel schoolreisbestemmingen. Zo kan de leerkracht gratis een oriëntatiebezoek brengen aan diverse bestemmingen.

Juf Josje koos voor een bezoek aan Madurodam in de meivakantie dit jaar. Josje: “Ik bezocht voor het laatst 10 jaar geleden Madurodam en was benieuwd hoe het nu zou zijn. Het is echt mooi vernieuwd aangelegd met veel leuke interactieve spelletjes voor de kinderen. Het park heeft veel culturele en educatieve elementen waar je als leerkracht veel mee kunt doen. Alles wordt afgewisseld met spelletjes en dat maakt het extra leuk en interessant voor een schoolbezoek.”

Attracties en doen
Naast de vele bekende monumentale bouwwerken uit Nederland heeft Madurodam diverse speciale attracties, zoals Schiphol, waar je kunt leren vliegen; de Blusboot in de haven waarmee de kinderen een brand leren blussen. Maar de overdekte voetbalattractie ‘Zo Groot Is Oranje’ is ook de moeite waard. Eigenlijk ontdek je in Madurodam alles waar Nederland trots op kan zijn. De Deltawerken, de VOC met schepen, je kunt een mix maken op de DJ-tafel zoals DJ Armin van Buuren en nog zo veel meer.

Speeltuinen
Josje: “Er zijn veel bewegende attracties en ik merkte dat kinderen dat heel erg leuk vinden. Bijvoorbeeld rijdende treinen, een snelweg met auto's, boten die varen en zelfs een racebaan met slippende auto's. Daarnaast is er een fantastische grote speeltuin en een kleine. Bij de grote speeltuin staan picknicktafels op een grasveld waar je met je groep zou kunnen lunchen.

De grote speeltuin is bijzonder, met schommels die wel vier meter hoog gaan en een schip dat omgebouwd is, zodat je er in kunt klimmen en klauteren. Ook is er een toren waar ze op kunnen klimmen en met een glijbaan weer af kunnen.”

Gebouwen
“De gebouwen zien er prachtig en waarheidsgetrouw uit, zoals het Rijksmuseum, de Dom in Utrecht, het Binnenhof, de haven van Rotterdam en Schiphol. Er zijn ook prachtige bloembollenvelden aangelegd.”

“Een gratis oriëntatiebezoek via het Nationaal schoolreis Magazine is ideaal voor een leerkracht! Hier ga ik zeker vaker gebruik van maken.”


Conclusie
“De viewticketactie is ideaal voor een leerkracht. Hier ga ik zeker vaker gebruik van maken. Je gaat als leerkracht bewust kijken van wat een leuke route zou zijn voor de kinderen, bij welke onderwerpen je wil stilstaan. Wat educatief interessant is. Of het allemaal boeiend genoeg voor de kinderen is, enzovoorts. Klein nadeel: om een aantal dingen in beweging te krijgen moet je een dubbeltje in een automaat stoppen. Dus veel dubbeltjes meenemen.”

Ik vind Madurodam het meest geschikt voor kinderen van 7 t/m 10 jaar,” aldus Josje Born.

Kijk op pagina 76 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2015) voor meer infomatie over Madurodam met bijv. een verrassende speeltuin met als thema de Waddenzee (zie foto)! Klik hier voor online informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!