Ontdek de nieuwste expositie Expo Nationaal Park Oosterschelde bij Deltapark Neeltje Jans

Vrouwenpolder, 17 oktober 2023


Ontdek de nieuwste expositie Expo Nationaal Park Oosterschelde bij Deltapark Neeltje Jans


In samenwerking met Nationaal Park Oosterschelde presenteert de Zeeuwse schoolreisbestemming op de 1e etage van het hoofdgebouw Deltaplaza sinds begin van dit jaar de expositie Expo Nationaal Park Oosterschelde.

Nationaal Park de Oosterschelde is het grootste én natste Nationaal Park van Nederland. Doordat de Oosterschelde in open verbinding staat met de Noordzee, ontstaat een ondiepe zeearm met een getij. Twee keer per dag stroomt er 800 miljard liter zoutwater het gebied in en uit. Bij eb stroomt het water via de Oosterscheldekering de Oosterschelde uit, er ontstaan drogen platen en slikken. Bij vloed stroomt het water juist de andere kant op; de Oosterschelde in. Je ziet het landschap per getij verschillen, zo komen bij laag water verschillende planten en dieren tevoorschijn die je bij hoog water nooit had gezien. 

Ben je benieuwd naar deze fascinerende (w)onderwaterwereld? Vaar dan een rondje met jouw klas mee op de Christiaan B om het met je eigen ogen te ontdekken of bezoek Expo Nationaal Park Oosterschelde.

Meer informatie lees je via www.schoolreis.nl/attractie/deltapark-neeltje-jans of kijk op pagina 61 van het Nationaal Schoolreis Magazine, editienr. 63 (najaar 2023).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!