Corona-update: laatste drempels schoolreizen weggenomen! PO-Raad, OCW & OMT positief over schoolreisjes

Apeldoorn, 16 september 2021

Laatste drempels schoolreizen weggenomen! PO raad, OCW en het OMT zijn positief over schoolreisjes


Wat hebben we met zijn allen vorig schoolreisseizoen de allerleukste schooldag van het jaar gemist en dat gaan we dubbel en dwars inhalen. Schoolreisbestemmingen, busmaatschappijen en jullie (collega-scholen) zijn erop gebrand om dit keer het meest glorieuze en bevrijdende klassenuitje ooit te organiseren, want laten we eerlijk zijn, ‘onze’ kids verdienen het!

Gelukkig zijn nu de laatste drempels voor schoolreisjes weggenomen. De VO-Raad, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het Outbreak Management Team (OMT) zijn allemaal positief over binnen- en buitenlandse schoolreizen.

Alle binnen locaties zoals musea, binnenspeeltuinen, groepsverblijven en zwembaden hadden sinds juni, de buiten doorstroomlocaties zoals pretparken en dierentuinen sinds mei en de meeste klimbossen en natuurparken al sinds april de poorten heropend. Vanaf 25 september hanteren alle doorstroomlocaties geen verplichte looproutes meer, vervalt de 1,5 meter regel en je hebt geen coronatoegangsbewijs meer nodig.

Over de buitenlandse schoolreizen en excursies waren de afgelopen periode nogal wat vragen op scholen, bij ouders en leerlingen ontstaan. Het ministerie van OCW heeft recentelijk speciaal een document (Q&A’s buitenlandse reizen en excursies) opgesteld met antwoorden op vragen rondom buitenlandse schoolreizen en excursies vanwege de geldende coronaregels zoals het tonen van een negatief testresultaat of bewijs van volledige vaccinatie.

Voor eventuele gedetailleerde maatregelen op de schoolreisbestemming (met binnen horeca gelegenheden), touroperator (i.v.m. een buitenlandse schoolreis) en/of touringcarbedrijf neem je rechtstreeks contact op met de door jou gekozen organisatie(s).


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!