Corona-update: schoolreisjes, excursies, educatieve uitstappen en schoolkampen in coronatijd

Apeldoorn, 14 januari 2022

Schoolreisjes, excursies, educatieve uitstappen en schoolkampen tijdelijk uitgesteld


Gezondheid en veiligheid van schoolbezoekers, overige gasten en medewerkers staan bij alle schoolreisbestemmingen altijd voorop. Omdat pretparken, musea, zwembaden en dierentuinen de nieuwste maatregelen van het RIVM hanteren en de verantwoordelijkheid nemen in het maatschappelijk belang zijn ze voorlopig gesloten. Op dinsdag 25 januari a.s. wordt besloten of de schoolreislocaties weer open gaan.

Goed om te weten: schoolreisreserveringen zijn over het algemeen flexibel te annuleren of te verplaatsen. Voor specifieke informatie verwijzen wij je graag naar de gekozen schoolreisbestemming.De schoolreis: uitdaging en beloning

Dit is een periode waarin we ervaren dat alles wat normaal was, zomaar verandert in een nieuw normaal. En dat de vrijheid waaraan we gewend waren, niet zo gewoon meer blijkt. We leren daarmee om te gaan en we leren dat bovendien heel snel. Dat geldt zeker ook voor de bestemmingen waar heel veel schoolreizen naartoe gaan, voor de schoolorganisatoren van deze reizen en ook voor ons, het team van het Nationaal Schoolreis Magazine (Schoolreis.nl). Want, waar iedereen het over eens is: een schooljaar zonder schoolreis is niet compleet. Dus zorgen we er samen voor dat er straks in het nieuwe 'tijdelijke' normaal toch weer volop ruimte is voor dit absolute hoogtepunt van het schooljaar.

We geven je zodra eventuele maatregelen bij de schoolreislocaties bekend zijn concrete tips en updates om flexibel in te spelen op veranderende situaties.

Juist nu, in een tijd waarin de fysieke afstand tussen mensen groeit, willen we dat wat we gemeenschappelijk delen, vasthouden. Voor alle kinderen is de herinnering die een schoolreis oplevert er een die je samen deelt en die een leven lang met je mee reist. Voor jullie als organisatoren zijn zowel de uitdaging als de beloning daarom nu misschien nog wel groter, dan ze voorheen waren. Wij hopen ons steentje bij te mogen dragen aan jullie succesvolle schoolreis met duidelijke en up-to-date informatie, praktische tips en natuurlijk vooral ook veel inspiratie.

Gezamenlijk werken we zo aan duizenden nieuwe gedeelde herinneringen!


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!