Column: Mascha van Till-Taminiau (voorzitter Club van Elf)

Biddinghuizen, 23 september 2014

"Anders is aantrekkelijk"


Drunen, 1977
Mijn klasgenoten verheugen zich al weken op het schoolreisje, dat gepland staat. Maar ik, ik ben de enige die zich afvraagt waarom dat zo nodig moet: op schoolreisje. En als de klas dat zo graag wil, waarom moet ik dan mee? Ik hou er niet van, niet van georganiseerde trips waarbij je de rest moet volgen. Ik bepaal liever zelf wat ik leuk en interessant vind. 

Ik heb me destijds met vlagen behoorlijk onprettig gevoeld. Omdat ik  me Anders dan anderen voelde. Want je klasgenoten staan te dringen bij de klapdeuren van de bus om er  a-l-s-j-e-b-l-i-e-f-t  in te mogen terwijl ik hoopvol zoek naar een lekke band, lekkende olie of andere pech  en panne, waardoor het toch echt onverantwoord zou zijn om de reis aan te vangen.

Biddinghuizen, 2014
Nu ben ik al  jaren met geweldig veel plezier directeur van Walibi Holland, een super spannend park met de heftigste achtbanen. Walibi heeft daarbij een evenemententerrein, met festivals als Lowlands, en een vakantiepark:Walibi Village, waar je lekker kunt blijven slapen.

En wat blijkt? Het succes van Walibi Holland is juist te danken aan Anders zijn dan anderen. Door onderscheidend te zijn van andere parken bekleedt Walibi een unieke plaats in het attractieparkenbestand van de Benelux. Walibi’s doel is Anders zijn. Anders is nu eenmaal aantrekkelijk. Meer van het zelfde is dat niet. Walibi volgt niet, Walibi wordt gevolgd. Dit doel vraagt een enorme inspanning, maar ik hou ervan en het voelt heel prettig.

Ik heb van Anders zijn mijn vak gemaakt.

Lieve leerkrachten en scholieren, ik wens jullie ongelofelijk veel plezier, namens mijn collega’s van parken, die aangesloten zijn bij de Club van Elf en Walibi zelf natuurlijk!

Mascha van Till-Taminiau
Voorzitter Club van Elf
Algemeen Directeur Walibi Holland


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!