Column: Bamboo Bill (avonturier)

Rhenen, 9 oktober 2014

"Schoolreisje. Jippie!"


Vaak wordt aan mij gevraagd of ik ook op school heb gezeten. Het antwoord is heel simpel. Ja, op de Avonturiersschool. Maar dat is al wel een tijdje geleden hoor! Als klein Billetje vond ik het in het begin wel spannend. De eerste dag kreeg ik ook gelijk mijn avontuurlijke outfit. Een helmpje, een jasje en natuurlijk mijn tasje. Maar ik kreeg ook een verrekijker en een kompas. Ik moest in het begin wel wennen aan mijn korte broek maar na een paar weken wist ik niet beter. Alleen in de winter is het wel een beetje fris, ook dat ging uiteindelijk prima.

Op school leerde ik alles over de wereld, over de natuur en over de dieren. Eén keer per jaar gingen we op schoolreisje. En dan het liefst naar een dierentuin. Jippie! Nu woon ik samen met mijn vriend met de grote oren, Roger, in een dierentuin. In mijn park kun je de mooiste dieren van de wereld van heel dichtbij bekijken. Je kunt ze bijna aanraken! In mijn dierenpark kun je zelfs ook spelen tussen de dieren. In Gorilla Adventure slinger je tussen de gorilla’s en in Het Berenbos klim en klauter je boven de wolven en de beren. Spannend! En weet je wat ook leuk is? Samen met een ijsbeer neus aan neus staan als hij in het water aan het spelen is. Dat is helemaal geweldig!

Als ik niet op avontuur ben dan ben ik ook in mijn park te vinden, net als al mijn avonturiersvrienden. Ik zou het heel erg leuk vinden als je een keertje langskomt. Soms denk ik nog wel eens terug aan die goeie ouwe tijd dat ik op school zat. Wist je trouwens dat ik in het laatste jaar van de Avonturiersschool ook nog mijn vliegtuigvliegdiploma heb gehaald? Ja, ik heb later de hele wereld rondgevlogen in mijn avontuurlijke gele vliegtuig. Als je bij mij op bezoek komt dan kun je mijn vliegtuig zien hangen in het Jungle restaurant. Moet je echt even komen bekijken. Kun je gelijk een mooie ‘selfie’ maken!

Ik ga maar weer eens een avontuurtje beleven. En wil je wat van mijn avonturen bekijken kijk dan de online pagina van Ouwehands Dierenpark en ik zie je snel!

Met avontuurlijke groet,
Bamboo Bill Avonturier

Vorig jaar kwam Avonturier Bamboo Bill op het Nationaal Schoolreis Paviljoen persoonlijk solliciteren naar de functie van covermodel. Dat is hem nog steeds niet gelukt… Inmiddels heeft hij wel een leuke #schoolreiscolumn geschreven! Zie hierboven of op pagina 9 van het NationaalSchoolreis Magazine (najaar 2014)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!