Berenbos

Rhenen, 26 juni 2018

Bears in Mind bestaat sinds afgelopen april 25 jaar. De stichting is de initiatiefnemer van Het Berenbos, een van de meest bijzondere projecten in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Sinds 1993 worden hier bruine beren opgevangen, die voorheen onder erbarmelijke omstandigheden leefden. De bruine beren zijn vroeger mishandeld of moesten optreden in circussen of theaters. In Het Berenbos hebben ze gelukkig weer een onbezorgd leven. Samen met de wolven genieten ze van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver.

Bears in mind: 25 jaar berenbescherming
Geschiedenis

Voor het project Het Berenbos en andere opvangprojecten werd Bears in Mind (eerst als Stichting Berenbos Rhenen en later als Alertis) in 1993 opgericht en is het eerste berenopvangcentrum in Europa. In de loop der jaren steunde Bears in Mind naast buitenlandse welzijnsprojecten, steeds meer projecten gericht op natuurbescherming, wetenschappelijk onderzoek en voorlichting & educatie. Inmiddels is Bears in Mind een internationaal bekende berenbeschermingsorganisatie, die wereldwijd maar vooral in Europese landen haar kennis, expertise en financiële middelen inzet voor bescherming van beren in het wild en hulp aan beren in nood.

Duurzaamheid
Als kleine stichting richt Bears in Mind haar werkzaamheden zodanig in dat de belasting voor onze planeet zo klein mogelijk is. Zij beperkt het gebruik van papier, het briefpapier draagt het FSC-keurmerk en De Berekrant wordt op kringlooppapier gedrukt.

Steun Nationaal Schoolreis Magazine
Sinds 1993 zet ook het Nationaal Schoolreis Magazine (FSC gecertificeerd)  zich in voor Het Berenbos door 'Bears in MInd' te steunen. De allereerste Berekrant is samen met het Nationaal Schoolreis Magazine ontwikkeld en tot stand gekomen, er wordt sinds jaar-en-dag lege cartridges verzameld en het Nationaal Schoolreis Magazine is al 25 jaar symbolisch 'eigenaar' van kavel nr. 0010.


Alles over Het Berenbos en 'Bears in Mind' vind je op www.bearsinmind.org.

Meer informatie over excursies en schoolreisjes naar o.a. Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark staat op pagina 30 & 31 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2018.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!