Corona-update: attractieparken, dierentuinen, musea, speeltuinen, klimbossen en zwembaden gaan weer open

Apeldoorn, 12 mei 2020


Attractieparken, dierentuinen, musea, speeltuinen, klimbossen en zwembaden gaan weer open


Nu de basisscholen weer zijn begonnen en de instructies van de overheid zijn versoepeld gaan een aantal dierentuinen, attractieparken, klimbossen en zwembaden weer open en zullen er binnenkort meer volgen.

De dagattracties zullen in overleg met hun burgemeester en veiligheidsregio toewerken naar een gedoseerde (her)opening. Er zijn volop protocollen ontwikkeld om de opening veilig te laten plaatsvinden voor zowel bezoekers als personeel.

Protocol ‘Samen Veilig Uit’
Alle 22 aangesloten dagattracties van de ‘Club van Elf’ (Nederlands Grootste Dagattracties) en van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD, respectievelijk 13 dierentuinen) hebben het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt diverse garanties, die passen binnen de richtlijnen van het RIVM.

De organisaties zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens, laten een beperkt aantal bezoekers tegelijk toe en tickets worden online gereserveerd. Verder zorgen ze voor voldoende en heldere informatie, begrijpelijke instructies, een goede bewegwijzering en natuurlijk zorgen ze voor extra hygiënemaatregelen.

Naast deze garanties zijn er in het protocol aanvullende maatregelen opgenomen die specifiek zijn opgesteld voor de dierentuinen, attractieparken, rondvaarten en musea. Zo zijn er voor attractieparken richtlijnen opgesteld voor het plaatsnemen in een achtbaan en het controleren van de achtbaanbeugels met inachtneming van de anderhalve meter afstand. In dierentuinen zullen alleen presentaties plaatsvinden als aan de ‘socal distancing’ regels kan worden voldaan en in musea vinden vooralsnog geen groepsrondleidingen plaats. Kortom: de diverse dagattracties zijn er klaar voor om gasten weer te ontvangen voor een veilig dagje uit.

Wat over schoolreizen?
Vanzelfsprekend houden wij contact met de schoolreisbestemmingen, het landelijk schoolreispanel en de schoolreiscommissies op basisscholen d.m.v. het lopend onderzoek. Tevens houden we de informatie van de overheid, de PO & VO-raad, Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en het RIVM nauwlettend in de gaten, zodat we in deze ‘bijzondere’ tijd naast de standaard tips ook de aanvullende nieuwe tips met het oog op de voorlopige 1,5 meter maatschappij voor jullie kunnen verzamelen.

Immers een schoolreisje in het vooruitzicht hebben, is en blijft voor kinderen toch een heel plezierig gevoel. Iedere enthousiaste organisator wil goede voorbereidingen treffen en ook graag vooruit kijken.(Protocol ‘Samen Veilig Uit’ bron ©Pretwerk)Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!