Schoolreis naar Batavialand

Lelystad, Flevoland Routebeschrijving


Slide 1 - Batavialand
Slide 2 - Batavialand
Slide 3 - Batavialand
Slide 4 - Batavialand

Batavialand, durf te Ontdekken!


Ontdek Batavialand
Ga aan boord van het spectaculaire VOC-schip de Batavia, duik in de geschiedenis van Flevoland en bouw zelf een dijk in het Watertheater. Erfgoedpark Batavialand heeft voldoende buiten- én binnenactiviteiten voor elk weertype en is bijna het hele jaar geopend.

DE WERF
Kijk mee en leer hoe 400 jaar geleden een groot houten schip werd gemaakt. Maak kennis met oude ambachten en ga zelf aan de slag met touwslaan, spijkerslaan, steltlopen, hoepelen, ringwerpen, of kopje hakken.

Bezoek het schip de Batavia en laat je mee nemen naar de 17de eeuw met mooie, spannende en grappige verhalen van onze gidsen.

HET MUSEUM
Loop langs de Flevowand en leer over de geschiedenis van het leven met de Zuiderzee van de IJstijd tot nu. In het watertheater kruip je in de huid van een ingenieur, boer of waterbouwer en maak zelf een polder en bouw je dijken. Stroop je mouwen op en vaar met een Koggeschip. In de filmzaal kijk je naar een film over Ingenieur Lely. 

SCHOOLREIS
Met rondleidingen, workshops en speurtochten wordt een schoolreis leuk, spannend en leerzaam. Combineer en maak je eigen dagprogramma.

Rondleiding
De inhoud en duur van de rondleiding wordt afgestemd op jouw groep of klas en geschikt gemaakt voor de interesse van elke leeftijd.

Workshop
Het bezoek aan Batavialand vul je aan met een workshop bij één de ambachten die nodig zijn om een schip als de Batavia te bouwen. De leerlingen leren van een echte ambachtsman (of vrouw) en verkennen hun eigen vaardigheden. Batavialand biedt o.a. workshops knopen, beeldsnijden of smeden. De workshops duren gemiddeld één uur (+ € 5,00 per deelnemer).

Speurtocht
Liever de leerlingen zelf op ontdekking laten gaan? Ook dat kan met één van onze speurtochten waarin elementen uit leergebieden en leerlijnen van het onderwijs zijn verwerkt.

Maak een keuze en stel je eigen programma samen voor een schoolreis naar Batavialand.
(al vanaf € 5,50 per leerling):
- per 10 leerlingen is een begeleider gratis
- Picknickplaatsen & horecagelegenheid
- Gratis parkeren voor bussen
- Gratis toegang & koffie voor de buschauffeur

 

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Oostvaardersdijk 01-13
8242 PA Lelystad
Flevoland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)320 22 59 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!