Schoolreis naar GaiaZOO Kerkrade

Kerkrade, Limburg Routebeschrijving


Slide 1 - GaiaZOO Kerkrade
Slide 2 - GaiaZOO Kerkrade
Slide 3 - GaiaZOO Kerkrade
Slide 4 - GaiaZOO Kerkrade
GaiaZOO tapir
GaiaZOO vogel
GaiaZOO nijlpaard
GaiaZOO flamingo

GaiaZOO, ZOO is Gaia


In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is
In het zuidelijkste puntje van Nederland ligt één van de mooiste dierentuinen van Europa: GaiaZOO. Ervaar er met ál je zintuigen hoe bijzonder onze aarde is. Het uitgestrekte landschap, middenin een prachtig bosrijk gebied in Zuid-Limburg, zal je ongetwijfeld verwonderen.

Het wandelpad voert je vanaf de ingang van de dierentuin naar het Hoge Noorden van de Taiga, waar een roedel grijze wolven je nauwlettend in de gaten houdt. Vervolg je weg richting een gloednieuw gebied; in Pampa leven de bosrendieren op een immense vlakte, omringd door kabbelende beekjes en ruwe gesteentes. Speur vanaf het terras van de PampaLodge aandachtig om je heen! Zie je de slingerapen en de geelborst capucijnapen tussen de boomtoppen van het Amazone-regenwoud? In de Limburgse contreien die je vervolgens nadert, voel je de zuidelijke gastvrijheid van mijlenver. Je komt hier de Vlaamse reus en de met uitsterven bedreigde korenwolf tegen: typisch Limburgse dieren. Reis verder naar de savanne van Afrika voor een bezoek aan de witte neushoorns, de Afrikaanse leeuwen en de Rothschild giraffen en leer meer over de kwetsbare positie die hun soortgenoten in het wild innemen. De unieke Flamingo | Volière, waar meer dan 400 grote flamingo’s samenleven met verschillende andere bijzondere Afrikaanse vogels, is bij uitstek een bezoekje waard.

In elk geografisch gebied dat je bezoekt tijdens je rondgang door GaiaZOO, is de gastronomie volledig afgestemd op de inheemse keuken. ZOO ervaar je deze wereldreis in één dag tot in de culinaire puntjes!
Ook heeft ieder gebied een eigen speelgelegenheid voor onze jongste bezoekers met spannende touwbruggen en hoge torens. De kers op de taart is de DinoDome: het grootste indoor dino-speelparadijs van Europa.

Vooraf online je bezoek aan GaiaZOO reserveren is verplicht i.v.m. met de geldende RIVM maatregelen. Reserveer dus een datum en tijdslot voor een veilig bezoek aan de ZOO.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Gaiaboulevard 1
6468 PH Kerkrade
Limburg, Nederland Dierenpark
Telefoonnummer

+31 (0)45 567 60 70

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!