Schoolreis naar Sprookjeswonderland Enkhuizen

Enkhuizen, Noord-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Sprookjeswonderland Enkhuizen
Slide 2 - Sprookjeswonderland Enkhuizen
Slide 3 - Sprookjeswonderland Enkhuizen
Slide 4 - Sprookjeswonderland Enkhuizen
Slide 1 - Sprookjeswonderland Enkhuizen
Slide 2 - Sprookjeswonderland Enkhuizen
Slide 3 - Sprookjeswonderland Enkhuizen
Sprookjeswonderland Enkhuizen overzicht

Sprookjeswonderland; Beleef de Betovering!


Sprookjeswonderland is een gezellig kinderpark in Enkhuizen. Het park is circa 7 ha. groot en bestaat uit een sprookjesbos, diverse attracties, een theater, een wandeltuin, een kinderboerderij en een groot speelgedeelte.

In de afgelopen jaren is het park aanzienlijk uitgebreid met o.a. een ontvangst- en verzamelplein, een ruimere speeltuin en diverse attracties, exposities en sprookjesuitbeeldingen. Het park is bedoeld voor de kinderen uit de onderbouw. De kinderen kunnen zich hier zo'n 4 tot 5 uur prima vermaken.
In het Sprookjesbos vinden we een kabouterdorp en ontmoeten we sprookjesfiguren als Sneeuwwitje, Doornroosje, Roodkapje, Pinokkio en vele anderen. Hier bevinden zich ook tovenaar Magus Fluvius en de Vliegende Heks. Alle figuren bewegen en zijn voorzien van geluidseffecten.

Op de Kinderboerderij is een bezoekersplaats waar de kinderen zich vrij tussen de dieren kunnen begeven. Op de dierenweides lopen o.a. alpaca's, kangoeroes en hertjes. Het Speelgedeelte omvat een speeltuin met een geheel eigen karakter. Bijna alle toestellen zijn uitgevoerd met een dierfiguur, variërend van eend tot olifant. De kinderen kunnen een rondje varen bij de Dobberbootjes of een ritje over het boerenerf maken op een levensechte pony. Ook kunnen zij, begeleidt door het fluitspel van de Rattenvanger van Hamelen, een rondje maken in een trapskelter in de vorm van een rat. Bij ‘de Oude Smidse’ kunnen kinderen en volwassenen een ritje maken in een heuse oldtimer.

Schommelschip d’Avontuur is een beleving voor de echte waaghalzen. Bij de Hekspeditie neem je plaats op een Vliegend Tapijt en beleef je een onvergetelijk avontuur hoog door de wolken boven Sprookjeswonderland! Door het park rijdt de parktrein die plaats biedt aan ongeveer 45 personen.

Bij minder mooi weer bieden o.a. kasteel Violinde en het Tijdhuis uitkomst. In het kasteel is meerdere keren per dag de voorstelling over het verwende prinsesje Violinde te zien. De show duurt ongeveer een half uur en de zaal biedt plaats aan 350 personen. In het Tijdhuis neemt Vadertje Tijd je samen met de vier seizoensfeeën mee op een reis door de vier jaargetijden in een doorlopende voorstelling van bijna 25 minuten. Daarnaast zijn er verspreid door het park diverse schuilkappen, een overdekte picknickplaats en diverse kleinere overdekte sprookjesuitbeeldingen.

Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Kooizandweg 9
1601 LK Enkhuizen
Noord-Holland, Nederland Attractie
Telefoonnummer

+31 (0)228 31 78 53

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(3 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!