Schoolreis naar Luchtvaartmuseum Aviodrome

Lelystad, Flevoland Routebeschrijving


Slide 1 - Luchtvaartmuseum Aviodrome
Slide 2 - Luchtvaartmuseum Aviodrome
Slide 4- Luchtvaartmuseum Aviodrome
Slide 3 - Luchtvaartmuseum Aviodrome
Aviodrome Straaljager
Aviodrome luchtvaartpak
Aviodrome vliegtuigradio
Aviodrome simulator

Luchtvaartmuseum Aviodrome: een wereld vol vliegtuigavontuur!


Bij Luchtvaartmuseum Aviodrome vliegt de tijd! Met meer dan 100 vliegtuigen en helikopters in de collectie kijk je jouw ogen uit. Bekijk in de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright en de Fokker Spin van Anthony Fokker, ontmoet Connie (Lockheed Constellation), bewonder tante Ju (Junkers) en andere vliegende legendes. Stap aan boord van onze Boeing 747 en neem een kijkje in de ruimte; de wondere wereld van astronauten. Leer hoe een vliegtuig werkt met behulp van allerlei leuke proeven die door het museum heen staan opgesteld. En vergeet niet om nog even in de T2 Hangar te kijken, waar de vliegtuigen worden gerestaureerd.

Sneller dan het geluid!
Leer in de nieuwe straaljagerexpositie “Sneller dan het geluid” alles over straaljagers en breng straalmotoren tot leven. Loop langs de allermooiste en meest bijzondere straaljagers ter wereld, waaronder de allereerste straaljager van Nederland: de Gloster Meteor. Stap in de cockpit van een échte straaljager en oefen jouw skills in de vliegsimulator.

Helemaal in de wolken
Klaar om met jouw leerlingen door de wolken te vliegen? Zet in het 4D-filmtheater al je zintuigen op scherp voor een spannende vlucht. Voel zelfs regen en koude golfstromen langs je heen glijden.

Als bagage van de glijbaan
Altijd al willen weten waar de bagage op een luchthaven naartoe gaat? In de entreehal van Aviodrome leggen kinderen klimmend en klauterend hetzelfde parcours af als hun koffer. Ondertussen doen ze allerlei leuke weetjes op en roetsjen zij als een levende koffer van de glijbaan! Buiten leven zij zich ook helemaal uit, in de verschillende speeltuinen en op het grote springkussen.  

Haal je vliegbrevet!
Voor wie de smaak te pakken heeft is er een piloten- en stewardessenopleiding. Leerlingen worden getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest. Voer alle opdrachten succesvol uit en ga naar huis met een Aviodrome-vliegbrevet!

Sla met jouw klas je vleugels uit bij Luchtvaartmuseum Aviodrome!

Reserveer vóór 1 april voor een bezoek na 1 april, vlieg snel naar onze website (klik onderstaande website button) en profiteer van de vroegboekkorting!

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad
Flevoland, Nederland Attractie
Telefoonnummer

+31 (0)88 - 900 03 60

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!