Schoolreis naar Kasteelruïne en Fluweelengrot

Valkenburg, Limburg Routebeschrijving


Slide 2 - Kasteelruïne en Fluweelengrot
Slide 4 - Kasteelruïne en Fluweelengrot
Slide 3 - Kasteelruïne en Fluweelengrot
Slide 1 - Kasteelruïne en Fluweelengrot

Kasteelruïne en Fluweelengrot, mysterieuze middeleeuwse dubbelattractie


Op speurtocht door de ruïne
Maak het bezoek aan de Kasteelruïne en de Fluweelengrot nog spannender met de Ruïne Speurtocht! Leer alles over het kasteel, zijn geschiedenis en beleef belangrijke momenten van vroeger. De vragen en doe-opdrachten maken je een waardige ridder of jonkvrouw. De speurtocht is leuk voor kinderen vanaf 10 jaar.

Dwaal door het labyrint van de Fluweelengrot
Ontdek ook de geheimen die onder het kasteel liggen. Diep in de grond ligt een groot labyrint. De ridders uit de zeventiende eeuw gebruikten het gangenstelsel van de Fluweelengrot om te ontsnappen aan de vele aanvallen die het kasteel kreeg te verduren. Al in de elfde of twaalfde eeuw zijn de gangen ontstaan door mergelwinning. De grimmige grotten zijn dan ook een van de oudste mergelgrotten van Zuid-Limburg. Ook in de Tweede Wereldoorlog werd er dankbaar gebruik gemaakt van de grot als schuilplaats voor de lokale bevolking. Bewonder de inscripties, wandschilderingen en de vreemde sculpturen die uit het steen gehakt zijn.

Op avontuur op de Kasteelruïne en in de Fluweelengrot in Valkenburg leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en kinderfeestje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg
Limburg, Nederland Attractie
Telefoonnummer

+31 (0)43 820 00 40

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!