Schoolreis naar De Spelerij & De Uitvinderij

Dieren, Gelderland Routebeschrijving


Slide 1 - De Spelerij & De Uitvinderij
Slide 2 - De Spelerij & De Uitvinderij
Slide 3 - De Spelerij & De Uitvinderij
Spelerij draaischijven
Spelerij vrezen
Spelerij broodje

De Spelerij & De Uitvinderij, de wonderlijkste speel- en ontdekplek van Nederland!


Een uniek schooluitje
Op zoek naar een geslaagd schoolreisje? Ga met je leerlingen naar De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren!

Echt uniek
Al sinds 1984 lijkt De Spelerij - De Uitvinderij nergens op. En daar zijn ze nog trots op ook! Maar dat mag ook wel, want het is echt een unieke plek. Al bijna 40 jaar is De Spelerij een plek waar scholen met hun kinderen graag komen. De hele dag met de kinderen op stap om samen De Spelerij te ervaren. Werken in De Uitvinderij of kijken naar de fantasievolle voorstelling in het theater, samen lunchen met zelfgebakken broodjes en natuurlijk heel veel spelen.

Dagprogramma voor scholen
Bij aankomst wordt u door ons ontvangen. Wij vertellen enkele dingen, die voor de kinderen belangrijk zijn om te weten. Dan krijgt uw groep een eigen garderobeplek en kan het spelen en ontdekken voor de kinderen beginnen. Met de begeleiders nemen we vervolgens het programma door en krijgt u van ons een briefje met de aanvangstijden van de activiteiten.

Het dagprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:
- Alle kinderen spelen in De Spelerij
- Alle kinderen lunchen met zelfgebakken broodjes incl. een glas limonade*
- Kinderen van groep 1 t/m 4 krijgen een voorstelling in het theater
- Kinderen van groep 5 werken in de maanden april t/m juli in De Uitvinderij. In de maanden augustus en september gaat groep 5 naar het theater
- Kinderen van groep 6 t/m 8 werken in De Uitvinderij waarbij de kinderen van groep 7 & 8 metaal gaan bewerken en puntlassen (in de maand september gaat alleen groep 8 metaal bewerken/puntlassen)
- Kinderen uit combinatiegroepen werken op eigen groepsniveau

* Eventueel glutenvrij- en of suikervrij dieet tijdig doorgeven.

Creatief talent
Niet alleen leerlingen amuseren zich kostelijk op De Spelerij - De Uitvinderij, ook meesters en juffen kijken hier hun ogen uit. En verbazen zich over de creativiteit van hun leerlingen. Op veel scholen blijven de creatieve talenten van sommige leerlingen wat onderbelicht. Maak je geen zorgen: op De Spelerij - De Uitvinderij komen deze leerlingen volledig tot hun recht! En komen ze met trots hun gezaagde, gestanste of geverfde kunstwerk aan je presenteren. Ook (en juist) degenen van wie je dat wellicht niet verwacht.

Veilige plek
Je denkt misschien: maar is het daar wel veilig, met al die ‘gevaarlijke’ machines in De Uitvinderij? Het antwoord luidt: ja. De gevaarlijke delen van de machines zijn zodanig afgeschermd dat vingers onbeschadigd blijven. De begeleiders voelen haarfijn aan welke kinderen extra begeleiding kunnen gebruiken en welke zelfstandig kunnen werken. Dankzij hun jarenlange ervaring weten ze ook: een kind kan en ziet meer dan je denkt.

Trots!
Wat voor jou als docent nu het leukst is aan De Spelerij - De Uitvinderij? Dat je jouw leerlingen met andere ogen gaat bekijken. En deelt in hun gevoel van trots, als ze hun eigen naamplaatje of sleutelhanger hebben gemaakt. Of een bootje, dat echt blijft drijven. En zelf broodjes hebben gebakken samen met klasgenootjes. Elk kind kom hier tot zijn recht!

Contactgegevens
Adres
Veldweg 5
6952 GX Dieren
Gelderland, Nederland Attractie
Telefoonnummer

+31 (0)313 41 31 18

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!