Op schoolreis met een goede groepsverzekering


Ieder jaar gaan honderdduizenden scholieren en studenten onder begeleiding op schoolreis, excursie of werkweek. Dat kan voor een of meer dagen zijn. In beide gevallen is het belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit. Er kan immers iets mis gaan vóór of tijdens de uitstap.

Hierbij willen we een aantal risico’s onder de aandacht brengen, waardoor je zelf kunt bepalen welke verzekering voor je uitstap geschikt is.

Helaas gebeurt het weleens dat de reis niet door kan gaan om diverse redenen, zoals ziekte of een ernstig ongeval. Een uitstap kan ook soms niet doorgaan, omdat een docent of leerling is overleden. Dat zijn zeer trieste omstandigheden, maar ook zal de reis geannuleerd moeten worden en dat brengt kosten met zich mee. Je kunt daarom het beste als school een groepsannuleringsverzekering afsluiten, want dan worden de annuleringskosten vergoed. Diverse verzekeraars en intermediairs bieden een groepsannuleringsverzekering aan. Er bestaan groepsannuleringsverzekeringen met een groepsdekking en een individuele dekking. Het beste kun je een offerte aanvragen. Ook kun je bij sommige organisaties online een groepsannuleringsverzekering afsluiten.

Tijdens een groepsreis kan er van alles gebeuren. De touringcar kan te maken krijgen met een ongeval, een leerling, begeleider of docent kan ernstig ziek worden of zelfs overlijden. Mogelijk wordt er bagage gestolen of beschadigd en is er assistentie of rechtsbijstand nodig bij een calamiteit. Er kan ook schade ontstaan bij het verblijf, bijvoorbeeld door brand. Ook al zijn de individuele deelnemers privé goed verzekerd, toch zijn er risico’s die niet gedekt worden door een individuele reisverzekering of ziektekostenverzekering. Daarom is het aan te bevelen om een specifieke groepsreisverzekering af te sluiten.

De schoolreis- en/of werkweekverzekering is een belangrijke verzekering voor groepsreizen. Deze verzekering biedt dekking tijdens het vervoer en tijdens het verblijf van de groep. Door een schoolreisverzekering is de gehele groep verzekerd, zowel leerlingen als leraren en begeleiders. Er bestaan verzekeringen met een uitgebreide dekking of met een beperkte dekking. Als je voor de groep een verzekering wilt afsluiten, moet je in de meeste gevallen een offerte opvragen.


Ga goed verzekerd op schoolreis en neem geen risico!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!