Schoolreis naar IVN Natuurkampen

www.ivn.nl/natuurkampen

Apeldoorn, Gelderland Routebeschrijving

Orvelte, Drenthe Routebeschrijving


www.ivn.nl/natuurkampen
Slide 1 - IVN Natuurkampen
Slide 2 - IVN Natuurkampen
Slide 3 - IVN Natuurkampen
Slide 4 - IVN Natuurkampen
Slide 1 - IVN Natuurkampen
Slide 2 - IVN Natuurkampen
Slide 3 - IVN Natuurkampen
Slide 4 - IVN Natuurkampen

Natuur, het beste leslokaal. Beleef het tijdens een IVN natuurkamp!
 

Beleef de natuur tijdens jouw schoolreis!
Zie jij ook de waarde van buiten zijn en de natuur ontdekken? IVN Natuureducatie biedt op twee locaties in Nederland onvergetelijke natuurkampen en schooluitjes.

Woldhuis: een landhuis in het bos
Zelf op onderzoek uitgaan in de natuur, bomen vellen, waterdieren determineren, koken op houtvuur: je beleeft het op Het Woldhuis! Het Woldhuis is in 1865 gebouwd op een landgoed, bestaand uit bos, weilanden en akkers. Hier bieden wij een uniek, meerdaags natuurkamp waarbij leerlingen helemaal opgaan in de natuur. Speciaal voor groep 6 t/m 8 van het primair onderwijs. Voor kinderen is het kamp een feest vol avontuur. Onderzoekend leren staat centraal. Een natuurkamp geeft niet alleen een sterke impuls aan natuuronderwijs, maar stimuleert ook motorieke en sociale vaardigheden. In het sfeervolle landhuis kunnen 96 personen overnachten. Naast een natuurkamp bieden we ook een losse natuur-beleef-dag.

Veldwerk doen op een prachtige locatie in Drenthe
De Veldhoeve is een boerderij gelegen in museumdorp Orvelte in het Drentse landschap. Hier biedt IVN een veldwerkweek specifiek voor het voortgezet onderwijs (VO) en lerarenopleidingen. De omgeving en bodem variëteit leent zich hier uitstekend voor. Het programma voor het VO verbindt de inhoud van biologie (kringlopen), aardrijkskunde (zandlandschap) en geschiedenis (antropogene invloeden) in de praktijk met elkaar. Ook voor het basisonderwijs vormt de Veldhoeve een geschikte groepslocatie voor schoolkampen. Er valt veel te zien en te beleven in de omgeving. Op het eigen terrein kan heerlijk buiten gespeeld en geleerd worden. De Veldhoeve biedt plaats aan 56 personen.

Een natuurkamp speelt in op meervoudige intelligenties en verschillende leerstijlen. Leerlingen leren er niet alleen met hun hoofd, maar vooral met hart en handen. Een natuurkamp is leerzaam én heel leuk!

“De reden dat wij komen is het enthousiasme, de verwondering en de onderzoeksdrift van de kinderen die je ziet tijdens de week. Het geeft leerlingen bagage voor het leven mee. Oud-leerlingen praten er na 20 jaar nog steeds over, als in: konden we nog maar even terug".
Tiny Montrée, Leerkracht groep 8 Basisschool de Baarzen, Vught

Voor meer informatie kijk dan op onze website (klik onderstaande button)

Contactgegevens
Adres
Het Woldhuis 11
7325 WN Apeldoorn
Gelderland, Nederland Verblijf
Zuideresweg 10
9441 TZ Orvelte
Drenthe, Nederland Verblijf
Telefoonnummer

+31 (020) 622 81 15

+31 (020) 622 81 15

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!