Schoolreis naar Eye Filmmuseum

Amsterdam, Noord-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Eye Filmmuseum
Slide 2 - Eye Filmmuseum
Slide 3 - Eye Filmmuseum
Slide 4 - Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum, ontdek film. Workshops, zaalprogramma’s en rondleidingen voor één of meerdere klassen


Ontdek film
Film is overal. Van de magie van het witte doek tot die grappige YouTube-video. In onze mediarijke maatschappij is het begrijpen en gebruiken van bewegend beeld dan ook een onmisbare vaardigheid. Laat je leerlingen verder kijken, méér zien, met ons unieke aanbod voor het onderwijs.

De collectie
Kom naar Eye, het enige filmmuseum in Nederland, voor creatieve workshops, spannende rondleidingen door onze tentoonstellingen en unieke, interactieve programma's in de prachtige filmzalen. In vrijwel al onze activiteiten voor het onderwijs gebruiken we filmmateriaal uit de museumcollectie.

Kijken én maken
Je leerlingen leren alles over filmtechniek, de invloed van media en het vertellen van een verhaal. Ze maken zelf films, ontdekken film als kunstvorm én leren kritisch te kijken. 

Museumgebouw
Ons iconische museumgebouw is te vinden aan de oever van het Amsterdamse IJ. We zijn gemakkelijk te bereiken met de gratis veerpont vanaf Amsterdam Centraal.

Op School
Haal het museum de klas in met onze gastlessen voor het basisonderwijs! Onze museumdocent komt naar jullie school toe voor actieve, creatieve lessen met het thema Spelen, Stunts of Animatie. Of ga zelf aan de slag met onze gratis lesmethode film; Avonturen in het Donker - in te zetten bij iedere film of video die je met de klas kijkt.

Tarieven
Contactgegevens
Adres
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
Noord-Holland, Nederland Op School
Telefoonnummer

+31 (0)20 758 23 60

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!