Schoolreis naar Universiteitsmuseum Utrecht

Bezoek de website

Utrecht, Utrecht Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1 - Universiteitsmuseum Utrecht
Slide 2 - Universiteitsmuseum Utrecht
Slide 3 - Universiteitsmuseum Utrecht
Universiteitsmuseum Utrecht- Presenterende kids
Slide 1 - Universiteitsmuseum Utrecht
Slide 2 - Universiteitsmuseum Utrecht
Slide 3 - Universiteitsmuseum Utrecht
Universiteitsmuseum Utrecht- Presenterende kids

Onderzoekend leren in het Universiteitsmuseum Utrecht


Hoe kan het dat een spijkerstoel lekker zit? En waarom lijken de skeletten van een gorilla en een mens veel op elkaar en zijn ze tegelijkertijd ook heel erg verschillend? Het Universiteitsmuseum Utrecht biedt het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs de kans meer aandacht te besteden aan wetenschap. Onderzoekend leren is hierbij het uitgangspunt. Leerlingen ontdekken de wetenschapper in zichzelf en werken met echt materiaal zoals botten en skeletten. Ze leren conclusies te trekken uit hun eigen waarnemingen en ontdekken zo het antwoord op allerlei vragen.

In alle onderwijsprogramma’s staat plezier in onderzoeken en het bieden van een bijzondere ervaring voorop. Voor het basisonderwijs heeft het Universiteitsmuseum Utrecht onder andere het programma ‘Vertrouw je zintuigen’ ontwikkeld. Voor dit programma duiken de leerlingen het Jeugdlab in waar ze hun zintuigen onderzoeken en ontdekken hoe (on)betrouwbaar deze zijn.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen tijdens ‘Wat vertelt het skelet’ de botten in het museum ontdekken, dit doen ze gewapend met een camera. Wat kunnen botten ons vertellen? Zie je aan een skelet hoe een dier zich voortbeweegt of wat hij eet? De leerlingen verzamelen gegevens over deze vragen en ontdekken van alles over de vorm en functie van het skelet en wat het over de leefwijze van het dier zegt.

Behalve deze twee uitgelichte programma’s worden er nog vele andere schoolactiviteiten georganiseerd in en rondom het Universiteitsmuseum Utrecht. Het reserveren van onderwijsprogramma’s kan tot uiterlijk twee weken voor het geplande bezoek. Op kortere termijn probeert het Universiteitsmuseum Utrecht iets in overleg te organiseren. Bij elk programma is er begeleiding vanuit het museum, daarnaast is per 15 leerlingen een begeleider vanuit school nodig.

Voor reserveringen en meer informatie met betrekking tot de onderwijsprogramma’s kun je op onze website kijken (klik onderstaande button)

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht
Utrecht, Nederland
Telefoonnummer

+31 (030) 253 80 08

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!