Schoolreis naar Toerisme Tienen

Tienen, Vlaams-Brabant Routebeschrijving


Toerisme Tienen- Slide 1
Toerisme Tienen- Slide 2
Toerisme Tienen- Slide 3
Toerisme Tienen- Slide 4

Toerisme Tienen, De suikerstad Tienen

De suikerstad Tienen, gelegen in het glooiende Hageland, heeft een rijk verleden. Dat Tienen ook een oude Romeinse nederzetting was, merk je meteen bij een bezoek aan het museum het Toreke. De inrichting laat je kennismaken met een fascinerende wereld: die van de rituelen rond leven en dood in de Romeinse tijd. Begeleide rondleidingen zijn mogelijk.  De fietstocht 'Fietsen met de Gallo-Romeinen door Tienen' neemt je mee langs alle opgravingsplaatsen van stukken uit de Gallo-Romeinse periode in Tienen. Een stop aan de drie monumentale Romeinse grafheuvels kan uiteraard niet ontbreken. Een apart bezoekje (bv. met eigen bus) aan dit pas heraangelegd ‘tumulipark’ is eveneens mogelijk. Het kan natuurlijk ook wat speelser in combinatie met een bezoekje aan Heldenland! Deze atypische speeltuin wordt vergeleken met hippe speeltuinen in Utah, Berlijn en Tokio. Heldenland is een paradijs met torenhoge metalen constructies uit gerecupereerd industrieel materiaal, dat met zeecontainers uit Griekenland geïmporteerd werd. De Ketnethelden haalden hun mosterd en ideeën bij de enige echte experten: de kinderen zelf!

Regionaal Toeristisch Infokantoor / Streekshop - Grote Markt 3-6 - 3300 Tienen - tel +32 (0)16 80 57 38. Open elke dag (behalve maandag) van 10.00 tot 17.00 u.

Museum Het Toreke (Grote Markt, Tienen) is elke dag (behalve maandag) geopend van 10.00 tot 17.00 u.

Heldenland (Martelarenplein, Tienen) is elke dag geopend en gratis toegankelijk. Van half mei tot half september is er op woensdag-, zaterdag- en zondagnamiddag een pop-up Heldenbar.

Meer info over de openingstijden en tarieven: zie onderstaande contactgegevens.

Contactgegevens
Adres
Grote Markt 3-6
B-3300 Tienen
Vlaams-Brabant, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)16 80 56 86

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!