Schoolreis naar Stedelijk Museum Breda

Breda, Noord-Brabant Routebeschrijving


Slide 1 - Stedelijk Museum Breda
Slide 2 - Stedelijk Museum Breda
Slide 3 - Stedelijk Museum Breda
Slide 4 - Stedelijk Museum Breda
Stedelijk Museum Breda groepsfoto
Stedelijk Museum Breda spiegels
Stedelijk Museum Breda herdenkingsmonument
Stedelijk Museum Breda fotos

Stedelijk Museum Breda, het museum voor erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en actuele beeldcultuur


Stedelijk Museum Breda is een eigentijds stadsmuseum. Het brengt de geschiedenis van Breda en omgeving tot leven en maakt tentoonstellingen op het snijvlak van erfgoed, geschiedenis en actuele beeldcultuur. Stedelijk Museum Breda beheert een omvangrijke collectie van digitale, beeldende en religieuze kunst, grafische vormgeving en stedelijk erfgoed.

Stedelijk Museum Breda heeft voor de jongste museumbezoeker de Kunstkijkpuzzel. Kinderen (4-7 jaar) krijgen een kijk-kaart en gaan op zoek naar kunst in de tentoonstelling Van kasteel tot station. Een paar werken zijn uitgelicht. De kinderen leren goed te kijken wat er bij het beeld hoort. Als ze alle oplossingen hebben gevonden kunnen ze bij de receptie een cadeautje ophalen.

Kunstkijkroute
Voor de oudere kinderen (8-14 jaar) is er een speurtocht door het hele museum. Zij kiezen zelf werken uit de tentoonstellingen en gaan die onderzoeken. Op zoek naar een schilderij, film, standbeeld, portret, foto of kostuum ontdekken kinderen de historische voorwerpen en kunstwerken in het museum. Bij de receptie staan de do-it-yourself speurtochten met vragen en opdrachten die aansluiten bij de uitgekozen werken. Kinderen ontdekken zo het hele museum en maken daarbij kennis met de thema’s van de tentoonstellingen.

De Kunstkijkpuzzel en de Kunstkijkroute zijn iedere dag te spelen van 11:00-17:00 uur. Er zitten geen extra kosten aan verbonden. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis het museum in. Kinderen 13 t/m 17 jaar betalen € 6,- p.p. en volwassenen € 12,50 p.p. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum.

Contactgegevens
Adres
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Noord-Brabant, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)76 529 99 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!