Schoolreis naar Raversyde

www.raversyde.be

Oostende, West-Vlaanderen Routebeschrijving


www.raversyde.be
Slide 1 - Raversyde
Slide 2 - Raversyde
Slide 3 - Raversyde
Slide 4 - Raversyde
Slide 1 - Raversyde
Slide 2 - Raversyde
Slide 3 - Raversyde
Slide 4 - Raversyde

RAVERSYDE Geschiedenis zit in onze natuur


RAVERSYDE: een must aan de kust!
Raversyde staat voor Atlantikwall, ANNO 1465 en Natuurpark

De Atlantikwall is één van de topattracties aan de kust en één van dé bezienswaardigheden van Raversyde. De meer dan zestig bunkers, observatieposten en geschutstellingen, verbonden door twee kilometer open of onderaardse gangen in Raversyde, vormen samen één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie ‘Atlantikwall’. Deze werd door de Duitsers gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Frans-Spaanse grens tot in Noorwegen.

In Raversyde bevindt zich ook de enige bewaarde Duitse kustbatterij uit de eerste Wereldoorlog, de batterij Aachen. Hier stonden kanonnen, met bijhorende observatiebunkers en verblijven voor manschappen. Uit vrees voor een geallieerde landing op het strand en ter bescherming van de havens van Zeebrugge en Oostende bouwden de Duitsers batterijen langs de Belgische kust. Enkel de resten van Batterij Aachen zijn bewaard gebleven.

Alle aanwezige constructies op de Atlantikwall werden in hun oorspronkelijke staat hersteld en met authentieke voorwerpen opnieuw ingericht.

Via ANNO 1465 stap je binnen in het leven van de bewoners van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde. De verdwenen vissersnederzetting Walraversijde op Raversyde is één van de belangrijkste sites in Vlaanderen en één van de best bestudeerde middeleeuwse vissersgemeenschappen in Europa. Drie woningen en een bakkerij werden heropgebouwd met ter plaatse opgegraven bakstenen; alle aanwezige huisraad en voorwerpen zijn waarheidsgetrouwe replica’s. In het archeologisch museum kun je aan de hand van de talrijke en uitstekend bewaarde middeleeuwse voorwerpen, meer te weten komen over het leven in het dorp en het archeologisch onderzoek.

Natuurpark Raversyde is een uniek stukje natuur aan onze kust. Het ligt gedeeltelijk in beschermd duingebied en met een oppervlakte van bijna 50 hectare biedt het de bezoekers een prachtig kader om wandelend te ontdekken. Het Natuurpark werd in 2014, in het kader van het Masterplan Raversyde, opnieuw aangelegd. 

Op Raversyde bevindt zich ook een Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC). Je kan er terecht met gekwetste, met olie besmeurde of zieke vogels en andere wilde dieren. Het doel van het VOC bestaat erin deze dieren na de nodige verzorging terug de vrijheid te schenken. Naast verzorging en rehabilitatie, houdt de vereniging zich ook bezig met het informeren en sensibiliseren over natuur en milieu.

Contactgegevens
Adres
Nieuwpoortsesteenweg 636
B-8400 Oostende
West-Vlaanderen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)59 70 22 85

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!