Schoolreis naar Raversyde

Oostende, West-Vlaanderen Routebeschrijving


Slide 1 - Raversyde
Slide 2 - Raversyde
Slide 3 - Raversyde
Slide 4 - Raversyde

RAVERSYDE Geschiedenis zit in onze natuur


Raversyde is een unieke plek waar geschiedenis en natuur samenkomen. Maak een tijdsreis doorheen de middeleeuwen of verken bunkers en loopgraven uit de twee wereldoorlogen.

In ANN0 1465 ontdek je de gereconstrueerde huisjes van het verdwenen vissersdorp Walraversijde en een archeologisch museum. Je leert er meer over het leven in de middeleeuwen.

In het volledig gerenoveerde WO I Bunkercomplex Batterij Aachen ligt de focus op de kustverdediging en het leven in een kustbatterij.

Atlantikwall Raversyde is één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie ‘Atlantikwall’. Deze linie werd door de Duitsers gebouwd tijdens WO II, van de Frans-Spaanse Grens tot in Noorwegen.

Wie graag een frisse neus wil ophalen, kan unieke planten en dieren spotten in het natuurpark. Ook het strand ligt op wandelafstand. Combineer je bezoek met het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren (VOC). Surf naar www.vogelopvangcentrum.be voor meer info.

Verken Raversyde met een audiogids of gids. Een greep uit ons educatief aanbod:

- Educatief pakket Anno 1465_Ontdek Walraversijde. In de vier vissershuizen maak je kennis met het dagelijks leven de bewoners van het dorp.

- Educatief pakket blik op WOII. Bezoek aan de Atlantikwall op kindermaat. Ze gaan aan de slag met een tiental opdrachten en leren meer over strandhindernissen, camouflage, oriëntatie,…

-Educatief pakket batterij Aachen. Via doe-activiteiten onderzoeken leerlingen wat een bunker is, hoe alles op en rond Batterij Aachen werkte en hoe soldaten hun dag doorbrachten

- Ontdek de boeiende gidsbeurten op de Atlantikwall, Anno 1465, Batterij Aachen en het Natuurpark.

- Of reserveer een audiogids en ga voor een individueel bezoek

* Check de laatste coronamaatregelen op onze website!

Contactgegevens
Adres
Nieuwpoortsesteenweg 636
B-8400 Oostende
West-Vlaanderen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)59 70 22 85

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!