Schoolreis naar Museum Kaap Skil

Bezoek de website

Oudeschild (Texel), Waddeneilanden Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1 - museum Kaap Skil
Slide 2 - museum Kaap Skil
Slide 3 - museum Kaap Skil
Slide 4 - museum Kaap Skil
Slide 1 - museum Kaap Skil
Slide 2 - museum Kaap Skil
Slide 3 - museum Kaap Skil
Slide 4 - museum Kaap Skil

Kaap Skil, een stoer museum


Museum Kaap Skil is het maritiem- en openluchtmuseum van Texel. Het gaat over de mens en de zee, in al zijn facetten. Visserij, scheepvaart, de VOC-geschiedenis, onderwaterarcheologie, oude ambachten en jutterij, het komt allemaal aan bod. Kom met je klas naar Texel en ontdek het zelf!

Texel in de VOC
In de Gouden Eeuw lag voor de kust van Oudeschild de Reede van Texel. Hier zijn in de loop van de jaren duizenden schepen voor anker gegaan, voorafgaand aan hun verre reis. Ze werden er bevoorraad en wachtten op gunstige wind om uit te varen. Op een 18-meter lange maquette met minutieus nagebouwde schepen, komt deze tijd weer tot leven.

Onderwaterarcheologie
Op de Reede lagen de schepen enigszins beschut. Toch zijn bij hevige stormen heel wat schepen vergaan. Voor de Texelse kust liggen dan ook honderden scheepswrakken op de bodem van de zee. Wrakduikers halen er prachtige schatten uit naar boven: gebruiksvoorwerpen, scheepsonderdelen, handelswaar. In de tentoonstelling Archeologie Onder Water zijn deze eeuwenoude vondsten te bekijken.

Jutters vol stoere verhalen
De jutterij van Kaap Skil hangt vol strandvondsten. Jutters kunnen er prachtige verhalen bij vertellen. Bij vooraf reserveren komt een jutter zijn stoere en sterke verhalen aan jouw schoolklas vertellen.

Openluchtmuseum
Op het buitenterrein van Museum Kaap Skil vind je een werkende graanmolen, een smidse, een bakkerswinkeltje en authentiek ingerichte vissershuisjes. In de kleine huisjes liep wonen en werken door elkaar heen. Wat had een huisvrouw veel te doen zonder wasmachine, stromend water of een gasfornuis

Programma’s voor scholen
Schoolgroepen kunnen zich uren vermaken in het museum. Bij vooraf reserveren kun je gratis een inleiding of juttersverhalen boeken. Ook gratis zijn de educatieve programma’s ‘De scheepskist van de 11-jarige Jacob’ en ‘Help de conservator’. Een workshop Jutkunst maken hoort ook tot de mogelijkheden. Meer informatie is te vinden op onze website (klik onderstaande button)

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild (Texel)
Waddeneilanden, Nederland
Telefoonnummer

+31 (0222) 31 49 56

Email

Website Deel deze pagina
Ervaringen van bezoekers

Lees Meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!