Schoolreis naar Museum Het Rembrandthuis

Amsterdam, Noord-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Museum Het Rembrandthuis
Slide 2 - Museum Het Rembrandthuis
Slide 3 - Museum Het Rembrandthuis
Slide 4 - Museum Het Rembrandthuis
Slide 1 - Museum Het Rembrandthuis
Slide 2 - Museum Het Rembrandthuis
Slide 3 - Museum Het Rembrandthuis
Rembrandthuis zaal

Museum Het Rembrandthuis, het 17de-eeuwse woonhuis van Rembrandt, Nederlands beroemdste kunstenaar!


Het huis waar Rembrandt heeft gewoond is nu een museum. Het is zoveel mogelijk ingericht zoals het eruit zag toen hij er woonde. Je kunt van beneden naar boven door de kamers wandelen.

In de keuken op de kelderverdieping zie je potten en pannen en de bedstee van de dienstmeid. Een verdieping hoger zie je mooie kamers met heel veel schilderijen aan de wanden, maar ook het kamertje waar Rembrandt zijn etsen afdrukte. Op de eerste verdieping kom je in Rembrandts ruime atelier en ook een kamer voor zijn verzameling bijzondere voorwerpen, zoals exotische schelpen, gedroogde dieren en albums vol prenten en tekeningen. Op de tweede verdieping zie je waar Rembrandts leerlingen werkten, ieder had een eigen hoekje.

Voor schoolklassen is er van alles te doen. Je kunt bijvoorbeeld voor een rondleiding kiezen over ‘Rembrandt en zijn huis’. Of zelf een speurtocht gaan doen met een boekje vol vragen en opdrachten. Er bestaat daarnaast een (kinder) audiotour met een spannend verhaal door het hele huis heen.

Je kunt ook aan een workshop mee gaan doen. Zo kun je zelf een prent maken door een eigen tekening in een doorzichtig plaatje te krassen, te inkten en met een zware etspers op een vel papier af te drukken. Maar meedoen aan een tekenles ‘Verhalen tekenen’ is natuurlijk ook superleuk. Je werkt daarbij met krijt en grafiet, net zulke tekenspullen als in Rembrandts tijd werden gebruikt.

Of wat dacht je van een speciale rondleiding door het huis over ‘Rembrandts vrienden’ waarbij je ook nog eens een ‘Rembrandts vriendenboekje’ vol informatie over Rembrandts leven mee naar huis krijgt? We komen je graag tegen in Museum Het Rembrandthuis!

Voor een overzicht van alle programma’s kun je kijken op de website van het museum. Via de website kun je zelf een datum uitzoeken en je klas inschrijven. De ochtenden zijn voor scholen gereserveerd.

Contactgegevens
Adres
Jodenbreestraat 4
1011 NK Amsterdam
Noord-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)20 520 04 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!