Schoolreis naar Museum Boijmans Van Beuningen

Bezoek de website

Rotterdam, Zuid-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Museum Boijmans Van Beuningen
Slide 2 - Museum Boijmans Van Beuningen
Slide 3 - Museum Boijmans Van Beuningen
Slide 1 - Museum Boijmans Van Beuningen
Slide 2 - Museum Boijmans Van Beuningen
Slide 3 - Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen, met de hele klas naar Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam


Spelen, beleven en ontdekken
Ontdek de dieren in Boijmans of ga op kunst-ontdekkingsreis langs de grootste topstukken van Rembrandt, Van Gogh tot aan Mondriaan. Museum Boijmans van Beuningen biedt verschillende educatieve onderwijsprogramma’s voor kleuters tot en met leerlingen uit groep 8. De programma’s zijn erop gericht om kinderen vertrouwd te maken met beeldende kunst. Tijdens het museumbezoek nemen professionele museumdocenten de kinderen op een interactieve manier mee op reis.

Programma’s onderbouw
Ontdek de dieren
Papegaai Paulo stuurt een brief naar de kinderen op school, hij nodigt hen uit om bij zijn bijzondere huis te komen kijken. Paulo laat verschillende kunstwerken zien, terwijl de kinderen spelenderwijs rekenkundige begrippen als hoog en laag, beneden en boven oefenen.

Actief bezig met kunst
De kinderen maken kennis met een aantal topstukken uit de collectie. Door goed te kijken, luisteren, vergelijken, vragen te stellen en uit te beelden ontwikkelen de kinderen hun taalvaardigheid. Bij ieder kunstwerk is er een activerende opdracht waarbij woorden als museum, verzamelen, horizon en tentoonstelling worden geoefend.

Programma’s bovenbouw
Wat is tijd?
Urenlang kun je in het museum dwalen van eeuwenoude kunst tot aan eigentijdse voorwerpen. Tijdens deze museumles verkennen leerlingen verschillende eigenschappen van tijd. Wat is tijd? Kun je tijd zien? Aan de hand van kijk-, doe- en ontdekopdrachten ervaren en onderzoeken de kinderen verschillende aspecten van tijd tussen de kunstvoorwerpen.

Oneindige ruimte
Het verbeelden of voelbaar maken van ruimte of de derde dimensie is wat veel kunstenaars bezighoudt. Door goed te kijken, te verwoorden en te onderzoeken ontdekken leerlingen bij de kunstwerken van alles over standpunten, kijklijnen, verhoudingen, perspectief en verdwijnpunten tot ver voorbij de horizon. Ze dompelen zichzelf onder in oneindige ruimte en doen ook een poging zelf ruimte te vangen.

Voor het bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen al beginnen met de kunstreis? Speciaal voor scholen binnen regio Rotterdam staat de gratis Boijmans museum bus klaar. Voor een compleet overzicht van alle programma’s kunt u kijken op onze website (klik boven- of onderstaande button).

Prijzen:
€ 46 (voor een groep met max. 15 leerlingen)
€ 84 (voor een groep van max. 15 leerlingen incl. workshop)

Contactgegevens
Adres
Museumpark 18-20
3015 CX Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Telefoonnummer

+31 (010) 441 94 00

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!