Schoolreis naar Museon

Den Haag, Zuid-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Museon
Slide 2 - Museon
Slide 3- Museon
Slide 4- Museon

Museon, een schoolreis naar het Museon moet je doen!


Museon en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen in ONE PLANET, held op jouw planeet

Op een leuke manier kennismaken met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties? Dat doe je in het Museon! Sinds 2016 zijn wij erkend partner van de Verenigde Naties bij het uitdragen van deze doelen.

Ontdekken, denken, doen
De expositie is een ontdekkingsreis langs zeventien opstellingen die ieder een duurzaam ontwikkelingsdoel uitdiepen. Iedere opstelling toont een van de uitdagingen waar de mensheid voor staat: van voedseltekort en megasteden tot overbevissing en racisme. ONE PLANET is ingericht met onder andere aardrijkskundige, geschiedkundige en volkenkundige voorwerpen uit de rijke collectie van het Museon en met speciaal voor de tentoonstelling ontwikkelde interactieve installaties en serious games.

Educatieve programma’s bij ONE PLANET
Met de ONE PLANET Tour, ontdekken leerlingen zelf of in kleine groepen de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Ze maken verschillende soorten opdrachten bij deze doelen, waarbij ze alle elementen van de opstellingen gebruiken. Ze leren inhoudelijk over de doelen van de Verenigde Naties, ze ontdekken wat ze er zelf aan kunnen bijdragen en welke onderwerpen zij zelf belangrijk vinden. Er zijn verschillende niveaus van de tour beschikbaar: voor groep 7 en 8 en voor de onderbouw en de bovenbouw van het Voortgezet Onderwijs.

De GeoTour is voor leerlingen uit de bovenbouw van HAVO en VWO. De leerlingen maken individueel of in kleine groepjes opdrachten ronde thema’s platentektoniek, aardbevingen, vulkanen en gesteenten. De opdrachten sluiten aan bij de eindtermen van het vak aardrijkskunde; de tour bevat extra uitleg over bepaalde begrippen en processen.

Combi-tip: combineer een bezoek aan ONE PLANET met een film uit het aanbod van het naastgelegen IMAX-filmtheater Omniversum.

Boek nu!
via educatie@museon.nl of 070-3381463

Tarieven
Contactgegevens
Adres
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
Zuid-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)70 338 13 38

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(2 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!