Schoolreis naar Karrenmuseum

Essen, Antwerpen Routebeschrijving


Slide 1 - Karrenmuseum
Slide 2 - Karrenmuseum
Slide 3 - Karrenmuseum
Slide 4 - Karrenmuseum

Karrenmuseum, een indrukwekkende klasuitstap!


Ga met je klas op verkenning tussen meer dan 300 karren, wagen en koetsen in alle formaten, zowel robuust als fijn!

Laat je meeslepen naar een wereld waar spullen niet van een lopende band rollen en bestelbusjes door een paard worden getrokken. Onze gidsen tonen je dit verhaal aan de hand van charmant ogende scharensliepen, bakkers- en ijskarren. Ze nemen je mee langs de collectie stoere wagens, die zware lasten kunnen dragen. In het koetshuis is het net een sprookje, waar rijkelijk versierde koetsen te bewonderen zijn.

Het Insectenlabo
In het gloednieuwe ‘Insectenlabo' kom je een leerzaam verhaal rond insecten te weten. Niet zomaar insecten, maar deze die je vaak in een museumcollectie kan terugvinden. Deze beestjes worden op een originele en interactieve manier aan je voorgesteld. Denk hierbij aan unieke, handgemaakte illustraties, kijkvensters en vergrootglazen. Alle middelen worden ingezet om jou in deze verborgen wereld onder te dompelen. 

Vakmannen aan het werk
Boek één van de werkplaatsen in het museum en zie echte vakmannen aan het werk. Zo wordt in de smidse metaal roodgloeiend bewerkt om onderdelen voor karren, wagens en koetsen te maken. In de touwslagerij worden vlechttechnieken getoond en brengen de touwslagers een mooi verhaal over recycleren en ‘upcycling’. Tot slot kan je in de houtzagerij bomen tot planken verwerkt zien worden.

Boek je schoolreis op maat via onze website of mailadres!

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Moerkantsebaan 52
B-2910 Essen
Antwerpen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)3 667 11 42

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!