Schoolreis naar FutureLand Informatiecentrum Maasvlakte 2

Bezoek de website

Maasvlakte Rotterdam, Zuid-Holland Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1 - FutureLand Informatiecentrum Maasvlakte 2
Slide 2 - FutureLand Informatiecentrum Maasvlakte 2
Slide 3 - FutureLand Informatiecentrum Maasvlakte 2
Slide 1 - FutureLand Informatiecentrum Maasvlakte 2
Slide 2 - FutureLand Informatiecentrum Maasvlakte 2
Slide 3 - FutureLand Informatiecentrum Maasvlakte 2

FutureLand, beleef de modernste haven van Europa


Beleef de modernste haven van Europa!

De Rotterdamse haven is uitgebreid met de modernste Europese toplocatie voor havenactiviteiten: Maasvlakte 2. Midden in dit havengebied, met uitzicht op de containerterminals van de toekomst, staat informatiecentrum FutureLand. In dit gratis informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2 is van alles te zien, te doen en te leren. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers. Bezoek FutureLand met een groep of klas en geniet van het uitzicht op automatische containeroverslag en de grootste containerschepen ter wereld. Maak een 3D-trip door het nieuwe havengebied of stap met de Virtual Reality bril in de haven van 2066. Of boek een rondrit of rondvaart door de modernste haven van Europa en ervaar zelf hoe het is als kranen, schepen en havens groot, groter, grootst zijn!

Voor scholen kan een programma op maat gemaakt worden. Het is mogelijk verschillende presentaties met rondleiding of speurtocht te boeken met een ervaren voorlichter. Ter voorbereiding van het schoolreisje kunnen lesbrieven in de klas gehouden worden. Kijk op onze website voor het lesmateriaal (klik onderstaande button).

Mammoetbotten
Tijdens de zandwinning voor Maasvlakte 2 kwamen regelmatig botten van mammoeten, reuzenherten en andere dieren boven water. Die fossielen worden nu vrijwel dagelijks op het strand van Maasvlakte 2 gevonden in het opgespoten oude zand. Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen worden strandexcursies georganiseerd op het Maasvlaktestrand. Het is mogelijk om met de klas een combinatie te maken van een bezoek aan FutureLand met een fossielenexpeditie op het Maasvlaktestrand.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Europaweg 902
3199 LC Maasvlakte Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Telefoonnummer

+31 (010) 252 25 20

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!