Schoolreis naar Fort de Bilt | Prodemos

Utrecht, Utrecht Routebeschrijving


Slide 1 - Fort de Bilt | Prodemos
Slide 2 - Fort de Bilt | Prodemos
Slide 3 - Fort de Bilt | Prodemos
Slide 4 - Fort de Bilt | Prodemos

Fort de Bilt | Prodemos, ontdek de rechtsstaat op Fort De Bilt!


Bezoek Fort De Bilt met de klas
Welke regels zijn er nodig in ons land? Wat is eerlijk en hoe bepaal je dat? Op Fort De Bilt in Utrecht maken kinderen van 10 tot 14 jaar op een leuke en laagdrempelige manier kennis met democratie en rechtsstaat.

Ontdek het Fort en jezelf!
Fort De Bilt is een mooie plek, met een bijzondere geschiedenis. Het Fort maakte deel uit van de Hollandse Waterlinie en tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er 140 verzetsstrijders doodgeschoten. Die beladen geschiedenis ontdek je op het Fort met een GPS-speurtocht met tablet en koppel je aan voorbeelden van onrecht en verzet uit onze eigen tijd. Wat gebeurt er als de rechtsstaat aan de kant wordt geschoven? Je onderzoekt het monument en denkt in onze Ken Jezelf Kazerne na over je eigen vooroordelen en over wat het betekent om op te staan tegen onrecht. Ook speel je met de klas het spel Terra Nova, waarbij je samen een onbewoond eiland inricht en nadenkt over wat er nodig is voor een eerlijke samenleving.

75 jaar bevrijding: bezoek het Fort
In 2019-2020 herdenken we de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en vieren we dat we sindsdien in vrijheid leven, al 75 jaar lang. Op Fort De Bilt is die geschiedenis dichtbij en maken we herdenking interactief. Je onderzoekt zelf het monument en ontdekt verhalen van toen en nu. ProDemos biedt ook gratis lesmateriaal om je bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas. Zo past een bezoek aan het Fort heel goed in een project over de Tweede Wereldoorlog dat je op school doet.

Contactgegevens
Adres
Biltsestraatweg 160
3573 PS Utrecht
Utrecht, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)70 757 02 77

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!