Schoolreis naar Enexis Huis

Zwolle, Overijssel Routebeschrijving

Maastricht, Limburg Routebeschrijving


Slide 1 - Enexis Huis
Slide 2 - Enexis Huis
Slide 3 - Enexis Huis
Slide 4 - Enexis Huis
Slide 1 - Enexis Huis
Slide 2 - Enexis Huis
Slide 3 - Enexis Huis
Slide 4 - Enexis Huis

Schoolreisje Enexis Huis, met de hele klas naar het Enexis Huis Zwolle of Maastricht

In onze huizen maken we energie tastbaar en presenteren we de meest innovatieve technieken op het gebied van energie. Hierdoor zijn de huizen een mooie inspiratiebron voor iedereen. En dat is mooi, want hoe meer mensen we inspireren, hoe sneller we de stap kunnen maken naar een 100% duurzame energiewereld.

Enexis Huis Zwolle
In het Enexis Huis in Zwolle kunnen leerlingen ervaren hoe we onze eigen energie maken en niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Het energie neutrale huis van Enexis is volledig zelfvoorzienend en onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Alle bronnen en techniek die hiervoor vandaag de dag beschikbaar zijn, hebben we in het Enexis Huis onder één dak samengebracht. De reis naar het Enexis Huis begint al bij de parkeerplaats. Het pad naar het huis neemt u en uw leerlingen mee in een reis door de tijd. Eenmaal in het huis geven we uw leerlingen een uitgebreide rondleiding waarbij in elke kamer wat te beleven valt. Maak een blijvende herinnering van het bezoek door op de foto te gaan bij onze photobooth, verken de interactieve vragenwand en wek zelf energie op!

Abstracte thema’s als energiebesparing, duurzame energie en een betere leefomgeving worden tijdens een bezoek aan het Enexis Huis op een begrijpbare en interactieve manier besproken. U en uw leerlingen kunnen hierdoor nóg beter beleven wat duurzaam wonen nu en in de toekomst kan betekenen. We hebben onderwijsprogramma’s voor groep 7/8 van de basisschool, havo/vwo, vmbo en mbo.

Enexis Huis Limburg
Het Enexis Huis Limburg was zo’n 100 jaar geleden nog een belangrijk schakelstation. Nu laten we er energie leven. Voor jong en oud. Het is de plek om te bezoeken als je thuis wilt verduurzamen, maar niet goed weet waar je het beste kunt beginnen. Ervaar er hoeveel invloed ons manier van leven heeft op de energierekening en daarmee op de aarde.

In de woonkamers is er een energie-tijdreis te maken waardoor uw leerlingen de geschiedenis en de toekomst van onze energie ervaren. Na een bezoek aan het Enexis Huis Limburg kunnen u en uw leerlingen nóg beter beleven wat duurzaam wonen nu en in de toekomst kan betekenen. Een virtuele gids zorgt ervoor dat u en uw leerlingen niet missen. We hebben er drie en uw leerlingen mogen zelf kiezen met wie ze op stap gaan. Ze hebben allemaal zo hun eigen reden om anders met energie om te gaan

Een kijkje nemen kost niets, dus loop gerust binnen.

Contactgegevens
Adres
Marsweg 5
8013 PD Zwolle
Overijssel, Nederland Educatie
President Rooseveltlaan 219
6224 CP Maastricht
Limburg, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)88 857 00 00

+31 (0)88 857 00 00

E-mail

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!