Schoolreis naar Domtoren

Utrecht, Utrecht Routebeschrijving


Slide 1 - Domtoren, Utrecht Marketing
Slide 2 - Domtoren, Utrecht Marketing
Slide 3 - Domtoren, Utrecht Marketing
Slide 4 - Domtoren, Utrecht Marketing
Domtoren Klokken
Domtoren Uitzicht v2
Domtoren Sleutel
Domtoren Educatieve tour

Op ontdekking door de Domtoren


465 treden beklimmen, vragen stellen, codes kraken, op monumentinspectie; de Domtoren heeft een breed aanbod voor het voortgezet onderwijs. Leerlingen worden tijdens hun bezoek actief gestimuleerd om zelf op zoek te gaan naar de verhalen van het eeuwenoude monument. Bewustwording van de unieke historische waarde speelt daarbij een centrale rol.

Rondleidingen
De algemene rondleiding is een eerste kennismaking met de Domtoren. Het verhaal komt tot leven met behulp van verhalen van torenpersonages. Daarnaast bieden we verschillende themarondleidingen aan met een focus op de thema’s middeleeuwen en erfgoed. Zo is de uitdagende Codekraker Gotiek een escaperoom-achtige beklimming waarbij het thema gotiek centraal staat en leerlingen op zoek gaan naar de code om toegang te krijgen tot bovenaan de toren. Ook de rondleiding Welcome to Utrecht is geschikt voor elke klas die een eerste kennismaking wil met de stad en de Domtoren (ook leuk voor uitwisselingsgroepen).

Naast kennis over Utrecht, erfgoed en geschiedenis draagt de fysieke beleving van het beklimmen van een monument bij aan het leren waarderen van erfgoed en onderweg leren de leerlingen meer over het belang van restaureren van

Contactgegevens
Adres
Domplein 9-10
3512 JC Utrecht
Utrecht, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)30 23 600 22

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!