Schoolreis naar Domtoren

Utrecht, Utrecht Routebeschrijving


Slide 1 - Domtoren, Utrecht Marketing
Slide 2 - Domtoren, Utrecht Marketing
Slide 3 - Domtoren, Utrecht Marketing
Slide 4 - Domtoren, Utrecht Marketing
Domtoren Klokken
Domtoren Uitzicht v2
Domtoren Sleutel
Domtoren Educatieve tour

Op ontdekking door de Domtoren


495 treden beklimmen, vragen stellen, codes kraken, op monumentinspectie; de Domtoren heeft een breed aanbod voor het voortgezet onderwijs. Leerlingen worden tijdens hun bezoek actief gestimuleerd om zelf op zoek te gaan naar de verhalen van het eeuwenoude monument. Bewustwording van de unieke historische waarde speelt daarbij een centrale rol. En nieuw dit jaar: de leerlingen kunnen kunst kijken vanaf de top!

Rondleidingen
De algemene rondleiding is een eerste kennismaking met de Domtoren. Het verhaal komt tot leven met behulp van verhalen van torenpersonages. Daarnaast bieden we verschillende themarondleidingen aan met een focus op de thema’s middeleeuwen en erfgoed. Zo is de uitdagende Codekraker een escaperoom-achtige beklimming waarbij het thema gotiek centraal staat en leerlingen op zoek gaan naar de code om toegang te krijgen tot de top. De rondleiding Cultuur van de Kerk (bovenbouw) laat de leerlingen zien hoe de Domtoren in de middeleeuwen het centrum van de macht was en de toren en stad daardoor gevormd zijn. Eenmaal boven zullen ze met andere ogen op Utrecht uitkijken. Tijdens de rondleiding Erf Goed! kunnen de leerlingen van de bovenbouw (HAVO/VWO) zelf op monumentinspectie en worden ze uitgedaagd om een eigen inspectierapport te schrijven. Ze maken kennis met belangrijke vraagstukken die spelen rondom erfgoed en monumenten(zorg). Ten slotte is de rondleiding Welcome to Utrecht geschikt voor elke klas die een eerste kennismaking wil met de stad en de Domtoren (ook leuk voor uitwisselingsgroepen).

Naast kennis over Utrecht, erfgoed en geschiedenis draagt de fysieke beleving van het beklimmen van een monument bij aan het leren waarderen van erfgoed. En welke rondleiding je ook kiest, als beloning wacht altijd het mooiste uitzicht over Utrecht!

Contactgegevens
Adres
Domplein 9-10
3512 JC Utrecht
Utrecht, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)30 23 600 22

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!