Schoolreis naar Centre de la Gravure

Bezoek de website

La Louvière, Henegouwen Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1 - Centre de la Gravure
Slide 2 - Centre de la Gravure
Slide 3 - Centre de la Gravure
Slide 4- Centre de la Gravure
Slide 1 - Centre de la Gravure
Slide 2 - Centre de la Gravure
Slide 3 - Centre de la Gravure
Slide 4- Centre de la Gravure

Centre de la Gravure, voor elke tentoonstelling is er een actief bezoek en een creatief atelier


Het Centre de la Gravure et de l’Image imprimée is een museum dat gewijd is aan de drukkunst, een unieke collectie, originele tentoonstellingen en een educatief aanbod met vele facetten. Het is een mooie ruimte die in 2011 gerenoveerd en uitgebreid werd.

Net als een juwelendoosje dat in het hartje van La Louvière verborgen is, onthult het Centrum voor grafische kunst de vele facetten van de hedendaagse prenten.
De educatieve dienst ontwikkelt verschillende aangepaste activiteiten: rondleidingen, graveerateliers, pedagogische sets, stages voor volwassenen en kinderen, openluchtanimaties en langdurige educatieve acties

VAN 13 OKTOBER 2018 TOT BEGIN 2019
THIERRY LENOIR - FREDERIC PENELLE - DANIEL NADAUD
‘DE KRONIEKSCHRIJVERS’
Ter gelegenheid van de dubbele verjaardag waarbij enerzijds het 30-jarige bestaan van het “Centre de la Gravure” en anderzijds de 150e verjaardag van La Louvière gevierd worden, leidt de tentoonstelling Kronieken ons door heden en verleden. Het verhaal wordt ons verteld vanuit het oogpunt van de drie artiesten Frédéric Penelle, Thierry Lenoir en Daniel Nadaud.

We zetten de traditie voort van kunstenaars die het maatschappelijke leven of historische gebeurtenissen uitbeeldden waarvan de gravures tot doel hadden om het beeld van destijds vast te leggen en een collectief geheugen in stand te houden. Hoewel de werken van hedendaagse artiesten van dezelfde stroming soms een klimaat van oorlog of onderdrukking schetsen, gebruiken ze humor of spot om de onrechtvaardigheden of absurditeiten van onze maatschappij aan de kaak te stellen. De nu eens grappige dan weer ernstige beelden van deze drie artiesten worden veel meer gedomineerd door doodgewone burgers en dagelijkse voorwerpen dan door belangrijke historische feiten of heldhaftige daden.

De tentoonstelling wordt gezien doorheen het universum van deze drie artiesten, die elk een verdieping innemen, en wordt opgedeeld in een Kroniek van de schaduw bij Frédéric Penelle en zijn bewegende beelden die samen met de videokunstenaar Yannick Jacquet uitgewerkt werden en waarbij het digitale, de gravure en knipsels samengebracht worden, een Kroniek van het alledaagse bij Thierry Lenoir en zijn provocerende houtgravures, en tenslotte een Kroniek van het onheil bij Daniel Nadaud en zijn gedrukte verhalen waar landbouwwerktuigen en oorlogsmachines in verwerkt worden.

Ter gelegenheid hiervan werkt het “Centre de la Gravure” een editie uit met iedere artiest alsook drie monografische catalogi die in een verhard omhulsel gepresenteerd worden.
Tentoonstelling georganiseerd in het kader van Van lood tot pixel – Du plomb au pixel waaraan 5 musea in Vlaanderen en Wallonië meewerken.

Voor meer info over de rondleidingen en de workshops zie onze website. (klik boven- of onderstaande button)

Ten laatste drie weken op voorhand verplicht reserveren bij Nathalie Psarros,
np@centredelagravure.be Of neem telefonisch contact op +32 (0)64 43 31 32.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Rue des Amours 10
B-7100 La Louvière
Henegouwen, België
Telefoonnummer

+32 (0)64 27 87 27

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!