Voorwoord: Marielle van Aggelen (directeur NVD en directeur Club van Elf)

Amsterdam, 6 januari 2015

"Alle schoolreisbezoekers een onvergetelijke dag!"


Miljoenen kinderen gaan jaarlijks op schoolreisje. Een dagje niet naar school is altijd leuk en dat je er soms ook nog slimmer van wordt omdat je er ongemerkt nog iets van opsteekt, zijn twee vliegen in een klap.

Sinds april 2014 ben ik zowel directeur van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) als directeur van de Club van Elf de 'Dutch Association of Leading Visitor Attractions' oftewel dagattractiebedrijven. Dat zijn bij elkaar twaalf dierentuinen en dertien dagattractiebedrijven door heel Nederland. Vijfentwintig fantastische locaties voor een schoolreisje.

Ik bezoek jaarlijks alle aangesloten parken en heb ze inmiddels, met groot plezier, allemaal bezichtigd. Het is mij nu al opgevallen hoe professioneel die locaties zijn georganiseerd en hoe ze erop gericht zijn alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen en op alle fronten tegemoet te komen aan hun wensen en verlangens. Aangezien een groot deel van de bezoekers uit scholieren bestaat, is de hele organisatie van dierentuinen en attractiebedrijven ingespeeld op de ontvangst en begeleiding van grote groepen leerlingen.

Vrijwilligers in de dierentuinen verzorgen interessante en leerzame rondleidingen en weten veel te vertellen over de bijzonderheden en eigenaardigheden van de dieren. Mascottes van dagattractiebedrijven vertellen over wat er in het park te beleven valt, waaronder veel amusement als shows, muziek en dans. Door het uitgebreide spectrum aan activiteiten kun je laveren tussen een sprookjespark, een griezelig horrorhuis of een adembenemende achtbaan. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor de inwendige mens en in alle horecapunten en restaurantjes bieden de medewerkers allerlei lekkernijen aan die de dag tot een écht dagje uit maken.

En of je nu organisator, begeleidende leerkracht, leerling of ouder bent, een schoolreisje naar een van onze locaties is voor iedereen een vorm van 'edutainment': leuk om te doen en je neemt er ook nog wat van mee!

Het nieuwe Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2015) staat weer bol van de mogelijkheden. Een prachtig en divers aanbod en een garantie voor heel veel vrolijke gezichten.

Ik wens je een prachtig schooljaar met een zinderende schoolreis in het vooruitzicht!

Marielle van Aggelen
Directeur Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) en
directeur Club van Elf (Dutch Association of Leading Visitor Attractions)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!