Tussen oktober en maart gaat Paleis Het Loo op reis

Apeldoorn, 19 september 2019


Tussen oktober en maart gaat Paleis Het Loo op reis


Ook al bevindt Paleis Het Loo zich in een periode van Vernieuwing & Verbouwing en is daardoor het hoofdgebouw gesloten tot medio 2021, de onderwijsmogelijkheden zijn er niet minder om! Tussen april en september zijn er talloze museumlessen in de stallen en tuinen en in de overige maanden gaat het Paleis op Reis; de museumdocenten geven dan volwaardige museumlessen op de scholen.

Tijdens een les Nederland & Oranje maken leerlingen bijvoorbeeld met boetseerwas een monument voor een Oranje, naar wie ze eerst archiefonderzoek hebben gedaan. De les Wonen in een paleis brengt het paleis zelfs de klas in. Aan de hand van een bouwplaat ontdekken de leerlingen hoe Paleis Het Loo in elkaar zit en welke route een bezoeker aflegt: via de Staatsietrap of door de Audiëntiezaal naar de bedkamer van de koning of koningin. Voor een optimale paleis-beleving zijn er 360 gradenfoto’s van de kamers voor op het digibord.

Meer informatie lees je via www.schoolreis.nl/paleis-het-loo of op pagina 19 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2019).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!