ZooParc Overloon opent nieuw expeditiegebied Madidi

Overloon, 29 juni 2021


Nieuw expeditiedeel Madidi in ZooParc Overloon


In de Noord-Brabantse schoolreisbestemming ZooParc Overloon gaan schoolreizigers op avontuur naar expeditiegebieden Boulders Beach, de Outback, de Amazone, Jangalee, Ngorongoro, Madagaskar en vanaf volgende week Madidi.

ZooParc Overloon opent namelijk volgende week woensdag (7 juli) het nieuwe expeditiedeel Madidi. In het gebied van bijna 1 hectare zijn maar liefst twintig diersoorten te zien. Bezoekers beleven een expeditie naar Zuid-Amerika, waar zij niet alleen dieren maar ook planten en verhalen uit dit werelddeel ontdekken.

Onderdeel van het nieuwe gebied is een 700 vierkante meter groot gebouw, waarin jaarrond een tropisch regenwoud kan worden bezocht. Het tropische klimaat zorgt ervoor dat zowel Zuid-Amerikaanse dieren- als plantensoorten zich hier, ook in de winter, helemaal thuis voelen. Er zullen straks voor het park elf nieuwe diersoorten leven, waaronder brilkaaimannen, tamandua’s (boommiereneters) en gouden leeuwaapjes. Ook verhuizen een aantal dieren binnen ZooParc naar ‘Madidi’, zoals reuzenmiereneters en tweevingerige luiaards.

‘In het Amazoneregenwoud, dat een groot deel van Zuid-Amerika beslaat, leeft 10 procent van alle planten en dierensoorten ter wereld. Er leven veel bijzondere diersoorten die nergens ander ter wereld voorkomen. Helaas staat dit gebied ernstig onder druk door de vernietiging van het regenwoud, onder andere voor de aanleg van plantages. Wij hopen met Madidi (ook) schoolreizigers hier bewuster van te maken met vernieuwende en interactieve educatie en een hele nabije kennismaking met de Zuid-Amerikaanse natuur.’, aldus general manager Roel Huibers.

Check www.schoolreis.nl/dierenpark/zooparc-overloon voor meer info over een avontuurlijk schoolreisje bij ZooParc Overloon of kijk op pagina 87 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2021).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!