Natuurschool in Stellendam

Stellendam, 10 april 2018

Natuurschool in Stellendam/Ouddorp: een heerlijke schoolreisbestemming voor scholen uit de omgeving van Rotterdam


Veel scholen uit het stedelijk gebied van Rotterdam en omstreken hebben een pretpark als schoolreisbestemming. Voor schoolklassen uit deze drukke, stedelijke omgeving is een schoolreis naar de Natuurschool in Stellendam/Ouddorp op Goeree (op maar een goed half uur rijden vanaf hartje Rotterdam) eens iets heel anders.

Bij de Natuurschool heb je bijvoorbeeld plezier met je hele klas omdat alle leerlingen bij elkaar blijven. Iedere klas krijgt een (v)aardige Natuurschoolgids die er de hele dag bij blijft en de leerlingen zo snel leert kennen. Op een pakkende en aansprekende manier leren ze van alles over de dieren die leven in en bij de zee. Vaak mogen ze die voorzichtig vasthouden en van alle kanten bekijken. Ook komen ze op plekken waar je normaal nooit komt zoals een echte vissershaven!

In de vissershaven gaan ze zelf met speciale netten vissen op krabben. Ze ontdekken hoe een krab in elkaar zit en of er meer mannetjes of vrouwtjes op de zeebodem leven en waarom. Ook doen ze een speciaal spel waarbij ze leren hoe vissersboten aanleggen wanneer ze in de vissershaven terugkomen na een week vissen op zee. De vissers van Stellendam nemen voor de Natuurschool altijd wat extra vissen mee. Deze gaan de leerlingen bekijken en vasthouden tijdens het vistableau.

Op het strand doen ze een renspel dat gaat over Bruinvis EHBO. Wat moet je doen wanneer je zelf een levende, aangespoelde bruinvis vindt? Met een groot sleepnet vissen ze in groepjes vanaf het strand en vangen ze platvisjes, garnalen en misschien wel een inktvis. De vangst bekijken ze met elkaar en de Natuurschoolgids vertelt over elk dier een mooi verhaal. Na afloop zetten ze alle dieren weer levend terug in de zee.

Ook voor leerkrachten en de ouders die meegaan wordt het een dag om nooit te vergeten! De Natuurschool kan per dag vier klassen of 120 leerlingen van groep 3 t/m 8 ontvangen in Stellendam/Ouddorp. Omdat het seizoen snel volgeboekt wordt, raden ze scholen aan tijdig te reserveren.

Kijk op o.a. pagina 12, 13 en 84 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2018) voor meer informatie over de Natuurschool. Klik op www.schoolreis.nl/natuurschool voor meer online informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!