Het luchtvaartmuseum Aviodrome bestaat 50 jaar

Lelystad, 9 september 2021


Luchtvaartmuseum Aviodrome bestaat 50 jaar


Dit jaar bestaat luchtvaartmuseum Aviodrome 50 jaar! In 1971 opende Aviodome de deuren op Schiphol. De naam Aviodome komt oorspronkelijk van de aluminium koepel, waarin de vliegtuigen tentoon werden gesteld. De collectie van het museum groeide, waardoor de dome te klein werd. In 2003 verhuisde het luchtvaartmuseum daarom naar de huidige locatie in Lelystad, waar de naam werd gewijzigd in Aviodrome.

Meer dan 100 vliegtuigen en helikopters
De collectie van het luchtvaartmuseum bestaat inmiddels uit meer dan honderd vliegtuigen en helikopters! In de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ vind je oude vliegtuigen, houten vliegtuigen, straaljagers en zelfs ruimtecapsules. Een aantal vliegtuigen kun je van binnen bewonderen, zoals de Boeing 747. En vergeet niet omhoog te kijken! Ook daar zie je vliegende legendes.

Exclusieve rondleiding
Tijdens het schoolreisje bij Aviodrome is het ook mogelijk om door een gids rondgeleid te worden. De gids kan alle vragen van de kinderen over de vliegtuigen beantwoorden en vertelt mooie verhalen over hoe het vliegen vroeger ging. De rondleidingen voor scholen duren 1 uur.

Op schoolreisje met het vliegtuig
Klaar voor een leuke en leerzame schoolreis op grote hoogte? Kom dan naar Aviodrome en maak een tijdreis in de geschiedenis van de luchtvaart. Juist de afwisseling van bekijken, ervaren én doen maakt een schoolreisje bij Aviodrome voor elk kind een onvergetelijke ervaring! Reserveer je vóór 1 april 2022 voor een schoolbezoek na 1 april 2022 op aviodrome.nl/schoolreisjes, dan profiteer je van de vroegboekkorting!

Aviodrome staat op pagina 31 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2021).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!