limburgHUIS nieuw in GaiaZOO

Kerkrade, 5 februari 2019

Nieuw in GaiaZOO: limburgHUIS voor behoud beschermde diersoorten!


limburgHUIS is een duurzaam project waar het behoud van bedreigde Limburgse diersoorten centraal staat, want ook in Nederland leven er ernstig bedreigde diersoorten. Ze zijn misschien niet zo groot als leeuwen of giraffen, maar zeker niet minder belangrijk!

Een aantal van deze ernstig bedreigde diersoorten zijn: de eikelmuis (zie foto), de vuursalamander en de korenwolf. Diersoorten die nergens anders in Nederland voorkomen. Er wordt zelfs geschat dat er nog maar zo’n 100 eikelmuizen in de Zuid-Limburgse bossen leven! GaiaZOO zet zich samen met natuurorganisaties in om deze diersoorten te behouden in onze Nederlandse natuur door het opzetten van fokprojecten en het uitzetten van dieren in het wild.

Ga tijdens jullie schoolreis op pad met de nieuwe limburgHUIS speurtocht en ontdek alles over deze bijzondere en bedreigde diersoorten! Daarnaast leer je van alles over deze dieren aan de hand van onze interactieve schermen. Zien we je in limburgHUIS?

Kijk voor meer informatie op www.schoolreis.nl/dierenpark/gaiazoo-kerkrade of kijk op pagina 79 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2019).
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!