Ervaar de hype van de Bird Box challenge

Nijmegen, 17 januari 2019

Ervaar op een veilige manier de hype van de Bird Box challenge


De Netflix film ‘Bird Box’ is op dit moment zo populair dat er zelfs een Bird Box-challenge is. Hierbij worden mensen via de sociale media uitgedaagd om van alles en nog wat geblinddoekt doen. Echter is dit zeer gevaarlijk en Netflix heeft dan ook opgeroepen om te stoppen met deze challenge. Maar het bewijst nogmaals de hype rond deze film.

Ervaar de Bird Box-challenge op een veilige manier
Heb je er ooit over nagedacht hoe het zou zijn als je plotseling niets meer kan zien? Ga dan naar het muZIEum en ontdek samen met je klas de wereld van een blind persoon. Het museum neemt je mee in een veilige Bird Box-challenge.

Donkerbeleving
Het hoofdonderdeel van een schoolreisbezoek aan het muZIEum is de donkerbeleving. Hierbij treed je in het duister en ben je aangewezen op alle zintuigen behalve je zicht. En om het nog spannender te maken kan je uit twee verschillende varianten kiezen. Kies je voor ‘Een dag uit het dagelijks leven van…’ of ga je toch liever ‘Op vakantie met…’. De blinde en slechtziende gidsen van het museum zullen je veilig begeleiden in deze unieke ervaring, zij zijn tenslotte de ervaringsdeskundigen!

Meer informatie over de beleving in het donker en een educatieprogramma op maat is te vinden op www.schoolreis.nl/muzieum en op pagina 72 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2019).
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!